Depardieu savaşı!

Depardieu savaşı!

Gerard Depardieu Fransa ve Belçika’yı birbirine düşürdü. Ünlü aktörün Belçika’ya yerleşme kararını savunan Belçika Dışişleri Bakanı “Günah keçisi değiliz” dedi

Fransa’da yıllık geliri 1 milyon euronun üstünde olan kişilerden alınan vergi oranının yüzde 75’e çıkarılma planı üzerine Belçika’ya yerleşme kararı alan ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu iki ülke arasındaki ilişkileri gerdi. Fransız siyasetçilerinin sert yorumlarına ‘alınan’ Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynnders, “Fransızların sığınmak istediği komşu bir ülkeyi günah keçisi yapmayı anlayamıyoruz.
Belçika’da Fransız vatandaşlarını çekmek için yeni bir uygulama yok. Değişen Fransa’nın finansal sistemi. Bu sebeplere bakmak lazım” dedi.
Reynders, Fransız vatandaşlığından çıkacağını açıklayan Depardieu’nin Belçika pasaportunu birkaç ay içinde alabileceğini belirtti. Öte yandan, Fransız meclis başkanı Claude Bartolone ünlü aktörü konuşmak için meclise davet ederek ‘sakinleşmeye’ davet etti.
Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault’nun kendisine yönelik eleştirilerine önceki gün yayınlanan açık bir mektupla cevap veren Depardieu “Siz kimsiniz ki beni yargılıyorsunuz? Acınası olduğumu söylüyorsunuz, esas bu acınası. Ben özgür bir adamım” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.