Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çerçevesinde tören düzenlendi. Anıt önünde başlayan tören denize çelenk bırakılmasıyla son buldu. Anıt önünde gerçekleştirilen törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çerçevesinde tören düzenlendi. Anıt önünde başlayan tören denize çelenk bırakılmasıyla son buldu.

Anıt önünde gerçekleştirilen törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay katıldı. Liman Başkanlığı ve denizcilikle ilgili diğer kurumlar anıt önüne çelenklerini sundu, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur yaptı. Okur yaptığı konuşmada 88. yılını kutladığımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramının önemine değinerek, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kurtuluş Savaşımızın denizlerimizdeki zaferidir.“ dedi Okur konuşmasında "Türk denizciliğini yöneten, denizlerimizin ve ülke içi sularımızın bereketini ülke için kullanan bir devlet kuruluşu olarak büyük özveri ve kararlılıkla görev yapmakta, ülkemizi bir deniz ülkesi yapma hedefimizi sürdürmekteyiz. Bu süreç elbette kolay olmayacaktır. Fırtınalı ve zor bir süreç bizleri bekliyor. Ancak denizden gelen yaşam enerjisiyle dolup taşan ülkemiz ve biz denizcilik çalışanları olarak uygarlığın bu mavi boncuğunu yakasında gururla taşımaya tam yol devam ediyoruz" dedi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından protokol, Belediye Limanından Erdemir-3 Römorkörü ile denize açılarak, Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.