Deniz Seki, Kanser Hastası Olduğu İçin Teslim Olmamış

Deniz Seki, Kanser Hastası Olduğu İçin Teslim Olmamış

Uyuşturucu davasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanarak ceza evine gönderilen Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya, müvekkilinin kanser hastası olduğu için teslim olmadığını söyledi.Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan...

Uyuşturucu davasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanarak ceza evine gönderilen Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya, müvekkilinin kanser hastası olduğu için teslim olmadığını söyledi.

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan kesinleşen hapis cezası nedeniyle aranan Seki, Büyükçekmece'de yakalanarak gözaltına alınmıştı. Çağlayan Adliyesi'ne getirilen Seki, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme çıkışı Seki’nin avukatı Naim Karakaya gazetecilere açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin suçsuz olduğuna inandığını belirten Karakaya, “Biz Anayasa Mahkemesi'ne 12 Nisanda başvurduk ve haziran ayında da detaylı dilekçemizi verdik. Dilekçemize şu gerekçelere dayandık. Bu yargılamalar önce özel yetkili mahkemelerce sonra TMK adıyla yapılmıştır bu yargılanmalar. Deniz anımın hiçbir savunma delili toplanmadan hüküm kurulmuştur. Yine bu mahkemeler adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kanunla kaldırıldı. Ancak bu mahkemelerin yaptığı yargılamalar sonucu mağdur olan insanlar ve Yargıtay aşamasındaki dosyalara devam edilmiştir. Yine bildiğimiz üzere İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi bu mahkemelerin yürüttüğü yargılamalara devam olunmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştır. Bu Deniz Hanım içinde sonuç verecek bir normdur. Anayasa, bu normu iptal ederse bu mahkemelerin yaptığı yargılanmalar yeniden yargılanacaktır. Bu anlamda müvekkilimizin suçsuz olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Deniz Seki’nin teslim olmamasını sağlık problemlerine bağlayan Karakaya, şunları dedi: “Deniz hanımın bu güne kadar beklemesinin iki gerekçesi vardı. Kendisi suçsuz olduğu için bunun bir gün bir yargı kararıyla tespit olacağına inandığı için bunu ortaya çıkmasını beklemiştir. İkincisi ciddi anlamda sağlık riski, kanser riski vardır. Buda hayati risk oluşturmaktadır. Buna ilişkin raporlarımıza savcılığa sunduk. Ancak Adli Tıp bu konuda olumsuz bir cevap verdi. Ancak bu hastalık ilerlemiştir. Bu süreçte kendisi daha iyi koşullarda sağlık engelini aşmak istemiş. Bir anlamda ameliyat olmak istemiştir. Bu konudaki başvurumuz ret olduğu için ve kendisinin bu süreçteki yakalamalı konumu gereği sağlanamamıştır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.