Demokratikleşme Paketi Orta Asya Basınında

Demokratikleşme Paketi Orta Asya Basınında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketi, Orta Asya basınında da yankı buldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketi, Orta Asya basınında da yankı buldu.
Kırgızca yayın yapan Azattyk Radyosu, Başbakan Erdoğan‘ın paketle ilgili açıklamalarını, “Türkiye Başbakanı reform planını ilan etti” başlığıyla verdi. Radyo haberinde, bu girişimin Erdoğan’ın siyasi geleceği için de önem taşıdığını, bu açılımın, partisinin gelecek yerel ve genel seçimlerinde daha olumlu bir neticeyle çıkmasında önemli rol oynayacağı aktarıldı.

Özbekçe yayın yapan Ozodlik radyosu ise konuyla ilgili haberini, “Türkiye Başbakanı insan haklarıyla ilgili reform paketini açıkladı” başlığıyla aktardı. Haberde, Erdoğan’ın paket ilanını ‘tarihi bir an’ ve ‘tarihi adım’ olarak nitelendirdiği kaydedildi. Radyo haberinde, yeni pakette, siyasi partileri yakından ilgilendiren seçim barajıyla ilgili değişiklik teklifi, ana dil statüsü ve kamusal alanda başörtüsü yasağının kaldırılmasının öne çıkan önemli başlıklar olduğu dile getirildi.

Orta Asya ülkelerine yönelik Rusça yayın yapan Regnum haber portalı ise paket ilanıyla ilgili verdiği haberde, “Türkiye’deki siyasi ve hukuki reform paketini açıklandı” başlığını kullanıldı. Haberde, yeni paketle baş örtüsünün kamusal alanda serbest olduğu ve ana dilde eğitimin önünün açıldığına dikkat çekildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.