Demiryolunda Otla Mücadele Çalışması

Demiryolunda Otla Mücadele Çalışması

Rehabilitasyon çalışmaları tamamlanmak üzere olan Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattında, balast temizliğini korumak ve kendiliğinden yetişen otlarla mücadele için ilaçlama yapılacak.Karabük Valil...

Rehabilitasyon çalışmaları tamamlanmak üzere olan Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattında, balast temizliğini korumak ve kendiliğinden yetişen otlarla mücadele için ilaçlama yapılacak.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Yol Servis Müdürlüğünce, Irmak- Çankırı-Karabük-Zonguldak demiryolu hattında kimyasal ilaçlama yapılacağı belirtildi.

Demiryolu hattının balast temizliğini korumak ve kendiliğinden yetişen otlarla mücadele için yapılacak ilaçlamanın ardından demiryolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süreyle hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerektiği ifade edildiği açıklamada, “ Kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyon çevredeki insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olmaması için kuruluşumuzca alınması gereken tüm tedbirler alınmasına rağmen, ilaçlamayı müteakip demiryolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süre ile hayvan otlatılmaması ve ot hasatı yapılmaması gerekmektedir. İlaçlama 12 Nisan’da Irmak-Çankırı, 13 Nisan’da Çankırı-Karabük, 14 Nisan’da Karabük-Zonguldak, 15 Nisan’da Zonguldak-Irmak dizinin dönüşünde demiryolu hattında yapılacaktır. Rüzgâr ve yağış şartlarına göre bu tarihlerde sarkmalar olabilecektir. Bu sebeple ilaçlamanın başlayacağı tarihten itibaren 15 Nisan 2016 tarihine kadar demiryolu hattının 10 metre yakınına yaklaşılmasının can ve mal emniyeti bakımından tehlikeli” uyarısında bulunuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.