Demirtaş'tan Işid Tepkisi: Barbar İt Sürüsüne Boyun Mu Eğelim?

Demirtaş'tan Işid Tepkisi: Barbar İt Sürüsüne Boyun Mu Eğelim?

Cumhurbaşkanı adayı, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Tam 2 yıldır El Nusra, El Kaide ve IŞİD, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye tarafından destekleniyor. Bunlar vahşi, barbar bir hareket. IŞİD'i incitmemeye çalışıyorlar. Bu barbar,...

Cumhurbaşkanı adayı, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Tam 2 yıldır El Nusra, El Kaide ve IŞİD, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye tarafından destekleniyor. Bunlar vahşi, barbar bir hareket. IŞİD'i incitmemeye çalışıyorlar. Bu barbar, it sürüsüne boyun mu eğelim?" dedi.

Diyarbakır'da halka hitap eden Demirtaş, hükümete IŞİD üzerinden yüklendi. 2 yıldır El Nusra, El Kaide ve IŞİD'in, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye tarafından desteklendiğini söyleyen Demirtaş, "Dışişleri Bakanı çıkmış yalan söylüyorlar diyor. Ceylanpınar'a birlikte gidelim, sana canlı tanıkları dinleteceğim. Hatay'da bütün sınırı bunlara açtınız, bu vahşeti desteklediniz. Bunlar tehlikeli adamlardır dedik. Bunlar vahşi, barbar bir hareket. IŞİD'le ilgili konuşuyor ama incitmemeye çalışıyor. El insaf ya. Siz bize terörist dediniz, Berkin Elvan'a terörist dediniz de IŞİD'e terörist diyemiyorsunuz." diye konuştu.

"Musul'da rehineler varmış, IŞİD'i kızdırmamak lazım." diye konuşan Demirtaş, şöyle devam etti: "Onbinlerce insanı katlettiler, hala devam ediyorlar. Evlere 40 kilometre uzaktalar. Gerilerinde binlerce ölü bıraktılar. Aman IŞİD'İ kızdırmayalım diyor, daha ne yapsınlar. Bu barbar it sürüsüne boyun mu eğelim onun için. Her yerde bütün halklarımızı IŞİD barbarlığına karşı direnişe davet ediyoruz. Şengal, insanlığın onurudur. Nerede bir zulüm varsa biz mazlumun yanında olacağız. Sessiz kalmayalım. Bu katliama asla boyun bükmeyeceğimizi anlasınlar. Olup bitene seyirci kalmayalım. Türkiye'yi adım adım bataklığa götürdüler, hala da götürmeye devam ediyorlar."

Yapılması gereken şeyin demokrasiyi savunmak olduğunu ifade eden Demirtaş, "Yeni yaşamda hırsızlık, yolsuzluk yapmadan halkların cumhurbaşkanı olacak. O oy kabinine gittiğinde her yurttaşım bu duygularla baksın. Orta yerdeki fotoğrafa baktığınızda kendinizi göreceksiniz. Orada Demirtaş yok. O fotoğrafa benim değil sizin fotoğrafınızdır. Aynadır o ayna." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.