Demirtaş'tan Erdoğan'a: Erbakan'ı Da İnkar Ettin Gülen'i De; Sata Sata Geldin

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Erbakan'ı Da İnkar Ettin Gülen'i De; Sata Sata Geldin

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, koltuk sevdası uğruna kendisini inkar ederek bugünlere geldiğini söyledi. Demirtaş, "İçinden çıktığın bütün partileri inkar ettin....

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, koltuk sevdası uğruna kendisini inkar ederek bugünlere geldiğini söyledi. Demirtaş, "İçinden çıktığın bütün partileri inkar ettin. Seni yetiştiren bütün liderleri, kanaat önderlerini inkar ettin. Rahmetli Erbakan'ı da inkar ettin, Fethullah Gülen'i de inkar ettin. Hepsini inkar ede ede, hepsini sata sata bugünlere geldin." diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ağrı'da halka hitap etti. AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuk sevdası uğruna etnik kimliklerini yuhalattığını belirten Demirtaş, "Biz kendimizi inkar ederek bugünlere gelmedik. Öyle gömlek değiştirerek, bizi yetiştiren hareketi, bizi yetiştiren partiyi inkar ederek gelmedik. Ama sen içinden çıktığın bütün partileri inkar ettin. Seni yetiştiren bütün liderleri, kanaat önderlerini inkar ettin. Rahmetli Erbakan'ı da inkar ettin, Fethullah Gülen'i de inkar ettin. Hepsini inkar ede ede, hepsini sata sata bugünlere geldin. Biz neysek, oyuz." açıklamasında bulundu.

    Türkiye'nin bölünmesi için uğraşmadıklarını söyleyen Demirtaş, "Kendi topraklarımızda ana dilimizle, kültürümüzle, tarihimizle özgürce yaşamak istedik. Ama devlet yıllarca bunu engelledi, baskıladı. Ve Türkiye'nin batısındaki halklara bizi terörist olarak göstermek istedi. Emri altındaki medyanın da desteğiyle Kürtleri öcü gibi gösterdiler, Kürtlere bölücü, terörist dediler. Türk halkı batıda bizi anlamasın diye, uzattığımız eli tutmasınlar diye aramıza sürekli duvarlar ördüler. Şimdi bu duvarları yıkıyoruz." ifadelerine yer verdi.

    "Asıl bölünmeyi onlar istiyorlar." diyen Demirtaş şöyle devam etti: "Tek dil, tek, ırk, tek millet olacaksınız demek, ne demektir? Ya bunu kabul edeceksiniz ya da terk edeceksiniz diyor. Bir Kürt, bir Gürcü, bir Laz ya da bir Türk kendi kimliğini, dilini kaybederse, onurunu kaybeder. Peki biz ne yapacağız? Hep isyan mı edeceğiz? Hep kavga mı olacak? Biz tek ırk, tek dil olmak zorunda değiliz. Dillerimiz, mezheplerimiz ayrı olabilir. Ama biz onu kabul etmedik diye bölünmek, parçalanmak zorunda da değiliz. Ya da bu ülkeyi terk etmek de zorunda değiliz. Ana vatanımızı bırakıp nereye gideceğiz? O halde birlikte yaşamın çaresini bulacağız. İşte bizim cumhurbaşkanlığı adaylığımız bu kadar değerlidir."

    Cumhurbaşkanlığını kazanırsa Kürtlerin Çankaya'ya baktığında ürkmeyeceğini anlatan Demirtaş, "Orada benim de başkanım var diyecek. Başörtülü kardeşim korkmayacak. AKP giderse başıma artık ne gelecek diye korkmayacak. Kadınlar korkmayacaklar. Acaba nerede beni öldürecekler diye ürkmeyecek." dedi.

    Cumhurbaşkanı olursa HDP'nin de bu halka yanlış yapmasına izin vermeyeceğini aktaran Demirtaş, "Çankaya koltuğunu kazanmazsak, kaybettik zannetmeyin. Biz kardeşliği kazandık. 2015 milletvekili seçimi var. Biz o zaman daha güçlü yürüyeceğiz. Halk iktidarını kuracağız. Hükümetin önünü tıkamak için aday olmadık. AKP'nin burnundan getirmek için cumhurbaşkanı olmuyoruz. Peki AKP'nin adayı bunu yapabilecek mi? Sana bana adaletli davranmadı, davranmayacak. Diyarbakır'da beni yuhalatmak istiyor. Buradan adalet çıkar mı? Aleviyi, işçiyi, kadını, gençliği yuhalatıyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.