Demirtaş'tan Bahçeli'ye: Ankara'dan sallamak kolay

Demirtaş'tan Bahçeli'ye: Ankara'dan sallamak kolay

BDP Lideri Selahattin Demirtaş İstanbul'da konuştu...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Barış süreci, barışın dili ve insanların ölmeyeceği gençlerin birbirini öldürmeyeceği bir müzakere masasını desteklemeye devam edeceğiz'' dedi.

Demirtaş, partisinin Kazlıçeşme'de düzenlediği Nevruz etkinliğine, İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile geldi.

Nevruz Bayramı'nın bu yıl yeni bir dönemin, yeni bir sürecin müjdesiyle geldiğini kaydeden Demirtaş, çözüm sürecine değindi.

Gelinen noktanın ''kimsenin lütfu değil bir mücadelenin sonucu'' olduğunu savunan Demirtaş, ''Keşke bu günlere çok daha önce gelseydik. Keşke binlerce on binlerce gencimiz evladımız yaşamını yitirmeden bu barış sürecini konuşarak, müzakere ederek çözme anlayışını geliştirebilseydik ama maalesef geç oldu'' diye konuştu.

Kendilerinin her zaman ''Öcalan ile İmralı'da bir devlet heyetinin, Hükümetin de arkasında olduğu bir heyetin, resmi olarak görüşmesini en doğru yöntem'' olarak gördüklerini ve bunda ısrar ettiklerini belirten Demirtaş şöyle devam etti:

''Birileri bundan rahatsız oluyor. Tek bir çözüm önerisi dahi yapmadan neden Öcalan'la, PKK ile BDP ile görüşmeler oluyor diye feryat figan bağıranlar oluyor. Bazıları diyor ki Kandili dümdüz edelim. Yaptığı çözüm önerisine bakar mısınız? Siyasetçi misin, dozer operatörü müsün? Sen çözüm üret, çözüm. Ben onlara sormak istiyorum: Siz hiç Gabar'da, Cudi'de bir nöbet kulübesinde gece yarısı nöbet tuttunuz mu? Kandil'i dümdüz ederiz diyenler, kendilerini davet ediyorum. Omuzuna G3'ü takıp gitsinler, bir gece Gabar'da nöbet tutsunlar bakalım, Kandil dümdüz oluyor mu olmuyor mu? Ankara'dan sallamak kolay geliyor tabi.''

''İTTİFAK YAPMIYORUZ''

''Kürtlerin talepleri, ezilenlerin talepleri, Alevilerin talepleri, bütün dillerin ve kültürlerin talepleri demokratik özgürlükçü bir anayasada inşa edilirse barışın ayakları yere basar. Yoksa barış bir uçan balon gibi elimizden kayar gökyüzünde kaybolur'' ifadelerini kullanan Demirtaş, şunları kaydetti:

''AKP hükümeti de bütün bu süreçten geçmişten ders çıkararak önümüzdeki döneme yaklaşmalıdır. Bizler Barış ve Demokrasi Partisi olarak hükümetin müzakereye, görüşmeye dair attığı adımları destekledik, desteklemeye devam ederiz ama biz Barış ve Demokrasi Partisi'yiz, onlar AKP'dir. Biz AKP ile ittifak yapmıyoruz, biz AKP ile seçim işbirliği yapmıyoruz. Biz muhalefet partisi olarak iktidar partisine karşı her türlü demokratik muhalefet hakkımızı her zaman her yerde kullanmaya devam ederiz ama barış süreci, barışın dili ve insanların ölmeyeceği gençlerin birbirini öldürmeyeceği bir müzakere masasını da desteklemeye devam edeceğiz.''

ÖNDER: EN KANLI DÖNEMİN SONUNA GELDİK

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de yaptığı konuşmada, çözüm sürecine değinerek, ''Biz bir mücadelenin sonuna gelmedik, bir mücadelenin en acı bölümünün sonuna geldik. En yakıcı, ölümlü kanlı bölümünün sonuna geldik. Bundan sonrası artık yeni Türkiye'yi bütün halklarla birlikte inşa etmenin zamanıdır'' dedi.

Etkinlikte, platformun iki yanına kurulan Nevruz ateşini Demirtaş ve milletvekilleri birlikte yaktı.

Müzik gruplarının sahne almasının ardından etkinliğe katılanlar dağıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.