Demirtaş: Gözaltına Alınan Polisler, Hükümetin Emriyle Hareket Etti

Demirtaş: Gözaltına Alınan Polisler, Hükümetin Emriyle Hareket Etti

HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, gözaltına alınan polisler suç işlemişse, onlara emri veren İçişleri Bakanı ve Başbakan'ın da soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini söyledi.     Van’da...

HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, gözaltına alınan polisler suç işlemişse, onlara emri veren İçişleri Bakanı ve Başbakan'ın da soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

    Van’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Demirtaş, emniyete düzenlenen ikinci dalga operasyonunu değerlendirdi. Gözaltına alınan polislerin hükümetin emriyle, İçişleri Bakanı'nın emriyle çalıştığını aktaran Demirtaş, "Bunlar suç işlemişse bizzatihi dönemin İçişleri Bakanı, Başbakanı bence aynı operasyonda soruşturmaya dahil edilmeli." diye konuştu.

    Hükümetin her seçim öncesinde yaptığı hamleleri siyasi ranta dönüştürmeye çalıştığını savunan Demirtaş, “Tutuklanan gözaltına alınan kişiler suç işledi mi? Suçları var mı, yok mu? Bunlar adil soruşturma, yargılamayla ortaya çıkar. Ama bu da bir gerçektir. Birinci ve ikinci dalgada gözaltına alınanların tamamının hükümetin, İçişleri Bakanlığı'nın emriyle çalıştığını bilmeyen yok. Bunlar suç işlemişse bizzatihi dönemin İçişleri Bakanı, Başbakanı aynı operasyonlarda soruşturmaya dahil edilmelidir." açıklamasında bulundu.

    Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın KCK’dan tutuklanmasına değinen Demirtaş, "Bu ekipler tarafından alındı ve bunlar tarafından yargıya baskı yapılarak tutuklandı. Dosyası bu ekipler tarafından hazırlandı ve başbakan bu tutuklamayı savundu; 'Van Belediye Başkanı suç işlemese tutuklanmazdı' dedi. Şimdi merak ediyorum gözaltına aldığı kişilere savcı, 'Bekir Kaya'ya neden haksızlık yaptınız diye soracak mı, sormayacak. 'Başbakanı neden dinlediniz', 'Bilal'i neden izlediniz, takip ettiniz' diye soracaklar. Bunu soracaksa kendi aralarında danışıklı operasyonla zulüm ettiklerine dair özeleştiri yoksa, egemenlik yarışı için birbirlerine girmişlerse buradan bir adalet çıkar mı Biz buradan adalet çıkacağını zannetmiyoruz” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.