Demirkıran: Parası Olan Antep Fıstığı Stokçuluğuna Soyunuyor

Demirkıran: Parası Olan Antep Fıstığı Stokçuluğuna Soyunuyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sait Demirkıran, parası olan doktorun, öğretmenin, iş adamının kısa sürede yüksek gelir elde etmek için hasat sonrası fıstık satın alarak depolama yoluna gittiğini, entegre Antep fıstığı işleme tesisleri.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sait Demirkıran, parası olan doktorun, öğretmenin, iş adamının kısa sürede yüksek gelir elde etmek için hasat sonrası fıstık satın alarak depolama yoluna gittiğini, entegre Antep fıstığı işleme tesislerinin sayısının artması ile bu korsan depolamanın önüne geçeceklerini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ev sahipliğinde düzenlenen 'Antep Fıstığının 2023 Vizyonu' adlı seminerde, il genelinde görev yapan ziraat mühendisleri bilgilendirildi. Antep fıstığının daha kaliteli yetiştirilmesinde üreticiyle yapılacak çalışmaların anlatıldığı toplantıda, hasat sonrası depolama ve ürünün aflatoksinden korunması için alınması gereken önlemler anlatıldı.

Antep fıstığının sadece baklava ve tatlılarda değil, kozmetik dahil birçok alanda işlem gördüğüne dikkat çeken Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sait Demirkıran, “Yani parası olan doktoru da öğretmeni de iş adamı da kısa sürede yüksek gelir elde etmek için hasat sonrası fıstık satın alarak depolama yoluna gidiyor. Entegre Antep fıstığı işleme tesislerinin sayısının artması ile bu korsan depolamanın önüne geçeceğiz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bu depoları stokçuların elinde patlatacağız. Yeterli üretim ve fıstığımız vardır. Piyasada sorun bulunmamaktadır. Denetlediğimiz üretim yerlerinde, tatlı imalathanelerinde yeterli Antep fıstığı stokları bulunduğu görülmektedir.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde görevli 150 ziraat mühendisi ile Antep fıstığının üretiminden tüketimine bütün aşamalarının mercek altına alınacağının bilgisini veren Demirkıran, “İhracatçının ihracatını karma ürünlerle değil, tek bahçeden, yani standardı aynı olan tek noktadan temin etmesi yoluna gitmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.