Demir’den Gençler’e

Demir’den Gençler’e

Konyayı Süper Ligde temsil eden Konyalı futbolculardan Ferhat Kiraz, Demirspordan Gençlerbirliğine uzanan hikayesini anlattı. Kiraz, öncelikli hedefinin ligde kalabilmek olduğunu söyledi

Gençlerbirliği futbolcusu Ferhat Kiraz, üç büyük takıma transfer olmak için Turkcell Süper Lig’de en az 1-1,5 sezon üstün bir performans göstermek gerektiğini, öncelikli hedefinin Süper Lig’de süreklilik olduğunu belirtti. Tam Saha Dergisi’nin ocak ayı sayısında röportajı yer alan genç futbolcu, Türkiye’yi yurt dışında temsil etmek istediğini belirterek, “Gerçekçi olalım. Üç büyüklere transfer olabilmek için Turkcell Süper Lig’de en az 1-1,5 sezon üstün bir performans göstermeniz gerekiyor. Öncelikli hedefim, üst üste iyi maçlar çıkarıp, Süper Lig’de kalıcı olabilmek. Bir gün gerçekten gitmek istediğim yer Avrupa. Bunun için de mutlaka üç büyük takımın birinde oynamak ve kendini göstermek gerekiyor. Tabii ki A Milli Takım’ın değişmez isimlerinden olmak da istiyorum” dedi.

Konya Demirspor’dan Gençlerbirliği’ne transferini anlatan Ferhat, o dönemde kendisini isteyen 5-6 takım bulunduğunu, Beşiktaş’ın da bu takımlardan birisi olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: “Çok genç olduğum için İstanbul’a gelmekten biraz çekindim. 16 yaşına kadar İstanbul’a bir ya da iki kez gitmiştim. Büyük bir şehirde yaşama duygusu beni biraz korkuttu. Çünkü hiç alışkın olduğum bir şey değildi. Her ne kadar atletizmle uğraştığım dönemlerde karma ile birlikte başka şehirlere gitsem de kafile ile birlikteydik. Oysa transfer yaptıktan sonra o şehirde tek başına yaşayacaktım. Ayrıca Gençlerbirliği’nde oynayan birçok arkadaşım vardı. Bana her konuda yardımcı olurlardı. Bir yandan da Konya’da yaşayan aileme daha yakın olmak istedim. Şimdi bu tercihi yaptığım için hiç pişman değilim. Kendime ‘İyi ki de Gençlerbirliği’ni seçmişim’ diyorum.”
HAKAN ŞÜKÜR’E FAUL YAPMAK BİLE GÜZELDİ
Hakan Şükür’ü her yönüyle örnek aldığını belirten Gençlerbirliğili futbolcu, şunları kaydetti: “Türkiye’de bir Hakan Şükür gerçeğinin olduğunu yadsıyamayız. Benim çocuklarıma da anlatacağım futbolcu odur. Hem saha içinde hem de saha dışındaki davranışlarıyla örnek bir isim. Aynı mevkide oynamasak da Hakan Şükür’ü her şeyiyle örnek alırdım. Bir gün onunla aynı sahada oynamak için her şeyi verebilirdim. O kadar çok seviyordum. Ne güzel bir tesadüf ki, futbolu bırakmadan önce Galatasaray ile Gençlerbirliği arasında oynanan kupa maçında ona karşı oynama fırsatını elde ettim. Onunla ikili mücadeleye girmek, hatta ona faul yapmak bile güzeldi.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.