Değişiklik hayrımıza

Değişiklik hayrımıza

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Anayasa değişikliği ile ilgili genel bir bütünlük sağlandığını belirterek, Değişiklik, halkımızın yararına olacaktır diye konuştu

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya geldi. AK Parti İl Başkanlığı ziyareti ile başlayan ziyaret programı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Memur-Sen ziyaretleri ile devam etti. Akşam saatlerinde Konya’dan Ilgın’a hareket eden Nevzat Pakdil, Yukarıçiğil ve Aşağıçiğil kasabalarını ziyaret ettikten sonra Ilgın Belediyesi’ni ziyaret etti. Pakdil, AK Parti İlçe Teşkilatı ile birlikte iftar açtı. 
TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Hüsnü Tuna ile birlikte ilk olarak AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun’u ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensupları ile bir araya gelen Nevzat Pakdil, referandum sürecini değerlendirdi. Meclisin tüm siyasi partileriyle referanduma ilişkin görüşlerini açıklamak üzere Türkiye’ye yayıldığını söyleyen Pakdil, “TBMM’nin uzun süren çalışma sonucu ortaya koyduğu bir anayasa değişikliği paketi var. Halk oylamasıyla nihai karar ortaya çıkacaktır. Ülkemizde bireyler, STK’lar, partiler ve benzeri bugüne kadar hep anayasanın değişmesi gerektiği yönünde görüş beyan etti. Değişikliği her defasında ötelemek doğru değildi. Ve nihayetinde meclisin hazırladığı anayasa değişiklik paketi, halk oylamasına sunulacak” diye konuştu.

DEĞİŞİKLİKTE GENEL BİR BÜTÜNLÜK SAĞLANDI
Ana muhalefet partisinin dahi anayasa değişikliğine 2 madde dışında evet diyeceğini beyan etmesinin, anayasa değişikliği için genel bir bütünlük sağlandığını gösterdiğini ifade eden TBMM Başkan Vekili Pakdil, “Anayasa Mahkemesi de kendisi ile ilgili değişikliği öngören maddelerin halk oylamasına sunulmasını onayladı. Yapılan değişiklikte bir iki madde dışında bütün siyasi partilerin olumlu yaklaşım göstermesi, genel bir bütünlük sağlandığını gösteriyor. Buradan çıkacak olan sonuç ülkeyi daha istikrarlı ve güvenilir hale getirecektir. Buna karşılık olarak anayasa değişikliğine hayır demek, ‘darbeciler anayasa değişikliği yapabilir ama TBMM yapamaz demek gibidir. HSYK’nın Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değişikliğiyle ilgili konular tartışılmıştır. Yeni yapının daha demokratik olacağını düşünüyorum. Değişiklik halkımızın hayrına olacaktır” diye konuştu.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.