Değerler aktarılıyor

Değerler aktarılıyor

‘Medeniyet Okulu’ projesi kapsamında Mart ayı ‘Vefalı’ değeri, ‘Hz. Ali’ şahsiyeti belirlenen okul ve sınıflarında icra ediliyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Faaliyetleri Şube Müdürü Mehmet Tekkaymaz, “Çocuklarımıza değerlerimizi aktarıyoruz”

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılından beri uygulanan ‘Medeniyet Okulu’ projesi bu yıl da çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Proje kapsamında okullarda tiyatro gösterimi ve Konya çocuk dergisi dağıtımları yapılıyor. 31 ilçe, bin 305 okul, 3 bin 405 şubede 83 bin 500 öğrenciye ulaşıldı. 15 ekip ile yapılan etkinliklerde ilkokul 4.sınıflara ve ortaokul 1.sınıflara, sınıf tiyatrosu gösterimi ve dergi dağıtımı yapılıyor. Öğrencilere ayın değeri ve şahsiyeti, faydalı, paylaşan, abitlik, saygılı, onurlu, vefalı, tevazu, yiğitlik gibi konularda medeniyetimizin değerleri, milli ve manevi şahsiyetlerimiz ışığında genç nesillere anlatılıyor. Konya merkez ve taşra ilçe, belde ve köylerinde; sınıflarda mobil tiyatro oyunları sergileniyor ve Konya Çocuk Dergisi dağıtımı yapılıyor. Ayrıca okullara ve öğrencilere duvar saati, kitap, kırtasiye seti, not defteri gibi hediyeler gönderiliyor.

BU AY VEFA İŞLENİYOR

Etkinlikler kapsamında Mart ayı ‘Vefalı’ değeri, ‘Hz. Ali’ şahsiyeti belirlenen okul ve sınıflarında icra edilirken Merhaba Gazetesi Muhabiri Hâlid Şen, mezun olduğu Meram Mehmet Katırcı İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinliklere katıldı. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Faaliyetleri Şube Müdürü Mehmet Tekkaymaz ve Medeniyet Okulu Okul Tiyatroları Koordinatörü Salih Karabağ da hazır bulundu.  Etkinlikler hakkında bilgi veren Mehmet Tekkaymaz, 2014 yılından beri uygulanan Medeniyet okulu projesi kapsamında her ay bir değerin işlendiğini ve bu ay ‘vefa’ değerinin işlendiğini belirterek, “15 ekiple profesyonel tiyatrocu arkadaşlarımızla çocuklarımıza kendi değerlerimizi aktarıyoruz. Konya’da 31 ilçede bulunan okullardaki 3 bin 405 sınıfa en az 8 kez gidiyoruz ve değerlerimizi aktarıyoruz. Tiyatro etkinliğinin ardından ise ‘Konya Çocuk’ dergisi dağıtılıyor. Bu tiyatrolarda İslam Şahsiyetleri ön plana çıkarılırken Konya’da yetişmiş şahsiyetleri de neslimize aktarıyoruz” şeklinde konuştu.

ALTENATİF YÖNTEMLER KULLANILMALI

Meram Mehmet Katırcı İmam Hatip Ortaokulu’nda bir sınıfta gerçekleştirilen tiyatro gösterisi sonrası öğrencilere seslenen Merhaba Gazetesi Muhabiri Hâlid Şen de ‘vefa’ değeri hakkında görüşlerini aktardı. Öğrencilerin gazetecilik hakkındaki sorularını cevaplandıran Şen, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Faaliyetleri Şube Müdürü Mehmet Tekkaymaz ve Medeniyet Okulu projesi koordinatörlerine teşekkür ederek, “Çocuklara değerlerimizin aktarılması konusunda monoton yöntemlerin dışına çıkılması gerekiyor. Bu projede de bu sağlanarak değerlerimiz gelecek neslimize tiyatro gösterimi ile anlatılıyor. Öğrencilerin ilgisine ve heyecanına şahit olduk. Mezun olduğum okulda öğrencilere seslenmek güzel bir duygu” ifadelerine yer verdi.

ZÜLEYHA ÖNAL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.