Davutoğlu Suud mevkidaşıyla görüştü

Davutoğlu Suud mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.

ATA uçağıyla Riyad Uluslararası Havaalanı Kraliyet Terminali'ne sabah saatlerinde inen Davutoğlu'nu Dışişleri Bakanlığı'ndan Devlet Bakanı Nizar Medeni ve T.C Riyad Büyükelçiliği mensupları karşıladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu daha sonra Suudi Arabistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Salman bin Abdülaziz el-Suud ile Riyad'daki ofisinde görüştü. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşmede Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerin yanı sıra savunma sanayi alanında işbirliği konularının ele alındığı belirtildi. Görüşmede ayrıca Suriye, Mısır, Filistin dahil Ortadoğu'yu ilgilendiren konular hakkında görüş alış verişinde bulunulduğu ifade edildi.

Davutoğlu, veliaht prensi Türkiye davet etti. Savunma Bakanı Prens Salman ise Türkiye'yi sevdiğini ve Türkiye'de tatil yapmayı arzu ettiğini söyledi.

Daha sonra Riyad Büyükelçiliği'ne geçen Bakan Davutoğlu burada İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İİT ile Türkiye arasındaki ilişkiler, İİT'nin Mali için atabileceği adımların yanı sıra bölgesel gelişmeler ve Kahire'de Şubat başında düzenlenecek İİT zirvesi öncesi değerlendirmelerde bulunulduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, mevkidaşı Prens Suud el Faysal ile bir çalışma yemeğinde bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı binasındaki çalışma yemeğinde iki ülke arasındaki ticari ilişkiler, savunma sanayii işbirliği, Sudan'daki durum, Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımlar, Mali'deki durum ve İİT'de atılabilecek adımların ele alındığı ve Kahire'de düzenlenecek İİT zirvesi hazırlıklarının görüşüldüğü dile getirildi.

Bakan Davutoğlu Riyad Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün'ün ev sahipliğinde Riyad'da yaşayan Türk toplumu temsilcileri ile de bir araya geldikten sonra Türkiye'ye dönmek üzere havaalanına hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.