Davutoğlu: PYD Türkiye’ye tehdit!

Davutoğlu: PYD Türkiye’ye tehdit!

Suriye’deki PKK-PYD yapılanmasının kaotik durumdan istifade etmek istediğini söyleyen Bakan Davutoğlu, “Bölgede büyük tehdittir, bize büyük tehdittir” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de geçiş yönetimi kurulmasının bir zaruret olduğunu söyledi. Davutoğlu, Samanyolu televizyonunda soruları yanıtlarken, Suriye’deki rejimden kaçışların arttığını ve muhaliflerin de toparlandığını anlattı. Uluslararası alanda Rusya da dahil, Beşşar Esad’ın artık kalamayacağı yönünde bir kanaat oluştuğunu belirten Davutoğlu, ”Ancak ben uluslararası toplumdan çok, Suriye halkına güveniyorum. Türkiye ve Suriye’nin ebedi kardeştir” dedi.

Suriye’de geçiş yönetimi kurulmasının zaruret olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, PKK-PYD yapılanması konusunda ”Böyle bir kaotik durumdan istifade etmek isteyen ülkeler de olur, gruplar da olur, terör grupları olur, herkes hesaplamalar içinde olabilir. Uluslararası ve bölgesele terör yapılanmalarının içeride yer etmesi, bu konuda PKK ve PYD unsurları bir tehdittir. Suriye’de büyük bir tehdittir, bölgede büyük bir tehdittir, bize büyük bir tehdittir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.