Davutoğlu Kabinesi Sağanak Yağış Altında Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Davutoğlu Kabinesi Sağanak Yağış Altında Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) cumartesi günü güvenoyu alan Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki 62. Hükümet üyeleri Anıtkabir'i ziyareti etti. Başbakan Davutoğlu ile bakanlar, sağanak yağış altında Aslanlı Yol'u yürüyüdü....

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) cumartesi günü güvenoyu alan Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki 62. Hükümet üyeleri Anıtkabir'i ziyareti etti.

Başbakan Davutoğlu ile bakanlar, sağanak yağış altında Aslanlı Yol'u yürüyüdü. Davutoğlu Anıtkabir ziyaretinde zor anlar yaşadı. Yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan zeminde yürümekte zorlanan Davutoğlu birçok kez düşme tehlikesi yaşadı. Zaman zaman korumalar Davutoğlu'nun koluna girerek dengede durmasını sağladı.

Davutoğlu daha sonra Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duru ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Başbakan Davutoğlu daha sonra Misak-ı Milli Kulesinde Anıtkabir Özel Defterini yazıp, imzaladı.

Davutoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'nee şunları yazdı: "Türkiye Cumhuriyeti 62. Hükümeti TBMM'den güvenoyu alarak göreve başlamış bulunmaktadır. Hükümet üyelerimizle beraber bize bağımsız bir devlet bırakan bütün gazi ve şehitlerimize ülkemize ve insanlığa hizmet eden bütün büyüklerimize şahsınızda minnet ve şükranlarımızı arz etmek üzeri huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkemizi dünyanın en itibarlı ve en güçlü ülkeleri arasına katabilmek insan hat ve özgürlüklerini tam bir demokrasiyle insanımıza yaşatabilmek adaletin Türkiye Cumhuriyeti’nin istisnasız bütün vatandaşlarını kuşatmasını sağlayabilmek için azami gayretle çalışacağımıza tarihin şahitliğinden ve sizin huzurunuzda hükümetimiz adına söz veriyorum. Büyük minnet ve şükranla.”

Davutoğlu ve bakanları Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.