Davutoğlu: İzmir, Akdeniz'in Yükselen Yıldızı Olacaktır

Davutoğlu: İzmir, Akdeniz'in Yükselen Yıldızı Olacaktır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Ege’nin incisi güzel kentimiz İzmir sahip olduğu potansiyelle hem Türkiye için lokomotif görevi görecek, hem de Akdeniz'in...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Ege’nin incisi güzel kentimiz İzmir sahip olduğu potansiyelle hem Türkiye için lokomotif görevi görecek, hem de Akdeniz'in yükselen yıldızı olacaktır." dedi.

    Ahmet Davutoğlu ayrıca İzmir Valisi Mustafa Toprak'a da bir kutlama mesajı gönderdi.

9 Eylül’ün aziz milletin vatan sevgisi ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilediği Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sona erdiği gün olduğunu hatırlatarak mesajına başlayan Davutoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ordular! ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!' komutu ile harekete geçen kahramanların, tek yürek tek vücut olmanın verdiği güçle İzmir’e girerek kurtuluş mücadelesi yolculuğundaki büyük engeli ortadan kaldırdığını, vatanı düşman işgalden kurtardığını vurguladı.

    Davutoğlu, "Bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Bundan 92 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek ve payidar kılmak için çarpmaktadır." şeklinde konuştu.

    "EGE’NİN İNCİSİ GÜZEL KENTİMİZ İZMİR"

    Bu istikrarlı yürüyüşte İzmir’in, aziz milletin ufkunu belirleyen şehir olarak, Türkiye’nin küreselleşmesinde yolu aydınlatan bir fener olacağına inandığını dile getiren Davutoğlu, "Ege’nin incisi güzel kentimiz İzmir sahip olduğu potansiyelle hem Türkiye için lokomotif görevi görecek, hem de Akdeniz'in yükselen yıldızı olacaktır. Biliyorum ki, geçen yüzyılın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de yeni ve güçlü Türkiye’nin inşaasında el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde mukaddes topraklarına ilelebet sahip çıkacak, aydınlık yarınlara kavuşacaktır." ifadelerini kullandı.

    Davutoğlu, İzmir’i işgalden kurtararak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolu açan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş için yüreğini, canını, kanını ortaya koyan istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anarak İzmirli vatandaşları sevgiyle selamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.