Davutoğlu iki bakan ile bir araya geldi

Davutoğlu iki bakan ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Makedonya Savunma Bakanı Fatmir Besimi ve KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Konutu'ndaki görüşmeler, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu ile Besimi arasındaki görüşmede ikili ilişkiler ve savunma alanındaki işbirliği konuları ele alındı.

İki gün sonra Makedonya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğine işaret eden Davutoğlu, Besimi'nin bugünkü ziyaretinin de ikili ilişkilerdeki yoğun temas trafiğinin bir örneği olduğunu belirterek, Türkiye'nin Makedonya ile işbirliğinin her alanda artarak süreceğinin altını çizdi.

Davutoğlu, Makedonya'nın Avrupa-Atlantik kurumları ile işbirliğinin artması için Türkiye'nin desteğinin devam edeceğini de vurguladı.

Makedon Bakan Besimi de Türkiye'nin her alandaki desteğinden, özellikle de isim konusundaki tutumundan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile KKTC Dışişleri Bakanı Özgürgün arasındaki görüşmede ise Kıbrıs konusundaki son durum ve iki ülke arasındaki işbirliğine ilişkin konuların ele alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.