Davutoğlu ‘evet’ oyu istedi

Davutoğlu ‘evet’ oyu istedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Zafer Meydanı ve tarihi Bedesten Çarşısı'nda esnaf ziyaretlerinde bulundu. Davutoğlu, Konya'daki ziyaretlerinin üçüncü gününde Zafer Meydanı'nda esnafı ziyaret etti.

Esnafın sevgi gösterisinde bulunduğu Davutoğlu, birçok dükkana girerek işyeri sahipleriyle sohbet etti. 
AK Parti İl Kadın Kolları'nın açtığı ''evet'' standını da ziyaret eden Davutoğlu, burada partili kadınlarla bir süre sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra esnaf ziyaretlerine devam eden Davutoğlu, seyyar satıcılardan üzüm, çorap ve çakmak satın aldı. 
Tartıcı bir çocuğun ısrarı üzerine kilosunu öğrenmek için tartının üzerine çıkan Davutoğlu, ''78 kiloyum, gayet iyi. Daha fazlasını bekliyordum. Moralim düzeldi'' dedi. 
Davutoğlu, sohbet ettiği görme engelli bir kişiye de 100 lira harçlık verdi. Bu sırada Bakan Davutoğlu, yanına yaklaşan bir kişinin Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 31 Temmuzda Tunceli'deki konuşmayla ilgili, ''Sayın Bakanım bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu, ''Bu konuda gerekli cevabı daha önce verdik. Çatlak seslere kulak asmayın'' diye yanıtladı. Daha sonra Kapu Camii'nde öğle namazını kılan Davutoğlu, esnaf ziyaretlerini Tarihi Bedesten Çarşısı ile tamamladı.  Davutoğlu, buradan Mevlana Müzesi'ne geçerek, Mevlana'nın sandukası başında dua etti.
DAVUTOĞLU, ÇUMRALILARDAN ‘EVET’ OYU İSTEDİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karaman'daki ziyaretinin ardından  Çumra ilçesinde halka hitap etti. Bakan Davutoğlu, "Referandum, her şeyden önce millet iradesinin ve egemenliğinin oylanması demektir. Yani bu, siyasetin bundan sonra millet dışında hiçbir iradeye dayanmayacağını, Türkiye'deki siyasetin hiçbir vesayet kabul etmeyeceğinin işareti olacaktır. Onun için gür bir sesle 'Evet' dememiz lazım" dedi.
Çumra'da, Teravih namazı çıkışında Hükümet Konağı yanındaki parkta konuşan Davutoğlu, halkın yoğun sevgisiyle karşılaştı. Bakan Davutoğlu, "Dünyada bizim hakkımızı soran yok mu diye soran bir mazlum varsa orada Türkiye'yi yanlarında bulurlar. Çünkü bize yakışan, bu kültürden bu irfandan gelenlere, Hz. Mevlana'nın diyarından gelenlere yakışan budur. Bundan sonra da bu işi ciddi bir şekilde sürdüreceğiz. Ama bunun sürdürülebilmesi için, ülkemizde istikrarın, ülkemizde demokrasinin, ülkemizde millet egemenliğinin hakim olması lazım. Önümüzdeki halkoylamasının nihai anlamı budur'' diye konuştu. Halk oylamasının birçok alanda özgürlükler getireceğini söyleyen Davutoğlu, "Bu millet, sivil bir anayasayı, kendi iradesiyle karar verdiği bir anayasayı oylayacak. Bu 1946'dan Menderes'ten beri devraldığımız emanetin, o dönemden beri sürdürülen mücadelenin 'yeter söz milletindir' mücadelesinin bir aşaması. Kimse bundan tereddüt etmesin. Bu oylama her şeyden önce millet iradesinin ve egemenliğinin oylanması demektir. Yani bu siyasetin bundan sonra millet dışında hiçbir iradeye dayanmayacağını, Türkiye'deki siyasetin hiçbir vesayet kabul etmeyeceğinin işareti olacaktır. Aksi takdirde bu millet üzerinde vesayet kurmak isteyenler, Meclis'in belirlediği anayasayı engellemeye çalışacaklar. Birçok fitneyi öne sürebilirler. Diyebilirler ki, bu değişiklik birçok alanda tavizler veriyor. Bu değişiklik ve bu reform milletin devletle kaynaşmasını sağlıyor'' sözlerini sarf etti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum