Davutoğlu Bakü'de Yoğun Bir Gün Geçirdi

Davutoğlu Bakü'de Yoğun Bir Gün Geçirdi

Azerbaycan'da resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, başkent Bakü'de yoğun bir diplomasi trafiği yaşadı.

Azerbaycan'da resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, başkent Bakü'de yoğun bir diplomasi trafiği yaşadı.
Davutoğlu güne Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kabulü ile başladı. Bakan Davutoğlu, Aliyev 'e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.
Basının sadece görüntü almasına izin verilen görüşmede Azerbaycan’la Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşliğe dayalı ilişkilerin, tüm alanlarda başarılı bir şekilde geliştiği vurgulandı.

Daha sonra Davutoğlu mevkidaşi Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. Ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.
Davutoğlu'nun bir sonraki durağı Başbakanlık oldu. Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade tarafından kabul edilen Davutoğlu ve beraberindekiler basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.
Davutoğlu'nu bugün aynı zamanda Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov da kabul etti. İkili ve heyetler arası görüşen taraflar Türkiye ve Azerbaycan ikili ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler üzerinde durdular.

Bakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakü temasları çerçevesinde son durağı Türkiye Büyükelçiliği'nde vatandaşlarla bir araya gelmek oldu. Davutoğlu yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi verdi.
Davutoğlu bu akşam Türkiye'ye dönmek üzere Azerbaycan'dan ayrılacak.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.