Davutoğlu: Bahçelievler'den Yüzde 60 Oy Bekliyorum

Davutoğlu: Bahçelievler'den Yüzde 60 Oy Bekliyorum

AK Parti Bahçelievler 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bahçelievler’de bu seçimlerde çıkacak netice herkes tarafından yorumlanacak bir netice olacak. Hep 48-50 bantlarında olan Bahçelievler’in oylarını, madem...

AK Parti Bahçelievler 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bahçelievler’de bu seçimlerde çıkacak netice herkes tarafından yorumlanacak bir netice olacak. Hep 48-50 bantlarında olan Bahçelievler’in oylarını, madem ki bağrından çıktık 60-70 bantlarına çekmeniz lazım. Yüzde 60’ı aşacak oy bekliyorum sizden.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’daki programları kapsamında AK Parti Bahçelievler 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada konuşan Davutoğlu, Bahçelievler’in kendisi için önem arz ettiğini vurguladı, “1969 yılında 10 yaşında iken Bahçelievler’e gelmiştim. Bahçelievler adını duyduğumda ben, gerçekten bahçeli bir evde yaşadım. Bahçelievler bana anamı, babamı, dedemi, bütün ailemi hatırlatıyor. Onun için Bahçelievler davet etti mi gelmemek olmaz. “ şeklinde konuştu.

‘BANA ‘ÇAMURLU BAŞBAKAN’ DEDİLER’

İlkokul öğretmeni Müzeyyen Kızanlıklı ile ilgili bir anısını paylaşan Davutoğlu, “Bundan 3 sene önce bizzat elimle defnettiğimde 90 yaşını aşmıştı. İlkokul beşinci sınıfta öğretmenliğimi yapmıştı. Çok mübarek bir hanımefendi idi. Vefatına kadar onu ziyareti hiç ihmal etmedim. Tek başına yaşıyordu ve bir not düşmüştü evinden masasının kenarına ‘başıma bir şey gelire oğlum Ahmet’i arayın’ yazıyordu.” ifadelerini kullandı.

Öğretmeninin bir gün kendisine ödev verdiğini söyleyen Davutoğlu, anısını kendisini dinleyenle paylaştı: “Bir gün Türkiye’de demokrasi ve seçimlerle ilgili oyun yazmamı istedi. Arkadaşlarla oyun yazdık. O oyunda müsamerede benim başbakan rolünü oynamamı istedi. Allah rahmet eylesin hala o günü hatırlarım. Okula kadar çizmelerle yürüdüm. Çizmelerim çamur olmuştu. Müsamerede konuşma yaptım başbakan olarak. Bir müddet bana çamurlu başbakan diye isim taktılar.”

Bahçelievler ile ilgili beklentilerine de değinen Davutoğlu, şunları söyledi: “Bahçelievler’de bu seçimlerde çıkacak netice herkes tarafından yorumlanacak bir netice olacak. Hep 48-50 bantlarında olan Bahçelievler’in oylarını, mademki bağrından çıktık 60-70 bantlarına çekmeniz lazım. Yüzde 60’ı aşacak oy bekliyorum sizden. Çağrılar davetler güzeldim ama onun da sorumluğunu yapmak lazım. Yüzde 60’tan aşağısı Bahçelievler’de kabulümüz değildir.”

‘YAŞANANLAR BAŞKA PARTİLERDE GERGİNLİKLERE SEBEP OLURDU’

AK Parti’de yaşanan hareketlilikle ilgili düşüncelerini de açıklayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakınız eğer başka partilerde yaşansaydı büyük hareketliliklere istenmeyen gerginliklere sebebiyet verecek olan birçok süreç, biz de ne kadar sükunetle geçildi ve buraya geldik. Bu AK Parti hareketinin bağrından 2 cumhurbaşkanı çıktı ve bir cumhurbaşkanı diğerine onurla görevini tevdi etti ve sayın başbakanımız halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak makamına oturdu. Dün gece kendisiyle konuştum. Dün akşam biraz soğuk algınlığı dolayısıyla sesinde etkilenme vardı ama yine de gönlümden gelen gür bir sesle Bahçelievler’e selam etti onun da selamını kabul edin. Bir bayrak değişimi de partimizde ve hükümetimizde oldu. Ve görev ben denizin omuzlarına yüklendi. Başka bir partide olsaydı sancılarla dolu olacak olan bu süreç AK Partide vakarla vefayla karşılıklı saygı ile tam bir kardeşlik bilinci ile yaşandı. İşte AK Parti farkı bu. Herkes AK Partide acaba bir hareketlilik türbülans olur mu diye beklerken o türbülans CHP7de oldu. Diğer partiler krizlere girmişken AK Parti seçimlere gitmeden önce genel kongreyi vaktinde yapma kararı aldı. Bunun için de ilçe kongrelerimize başladık. İl kongrelerimizle devam edeceğiz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.