Davulcuoğlu: Dünyanın Ekonomik Ekseni Asya Ve Afrika’ya Kayıyor

Davulcuoğlu: Dünyanın Ekonomik Ekseni Asya Ve Afrika’ya Kayıyor

Alfemo Mobilya Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu dünyanın ekonomik ekseninin Asya ve Afrika'ya kaydığını belirtti.

Alfemo Mobilya Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu dünyanın ekonomik ekseninin Asya ve Afrika'ya kaydığını belirtti.
Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin(ASİAD), düzenlediği iftar programına katılan Davulcuoğlu, dünya ekonomisindeki değişimlere dikkat çekti.

Dünyanın ekonomik ekseninin doğuya, yani Asya ve Afrika'ya kaydığını vurgulayan Davulcuoğlu, "Üretim ve ticaretin gün geçtikçe artığı Afrika ve Asya ülkeleri gelecekte potansiyel güçleriyle ön planda olacak. Uzmanların görüşleri 2050 yılında hem nüfus hem de gücün doğuda olacağı yönündedir." açıklamasında bulundu.

Çin, Brezilya, Türkiye, Güney Afrika, Meksika ve Endonezya'nın büyümesinin dengelerin değişimine işaret ettiğini belirten Davulcuoğlu, şöyle devam etti: "Geldiğimiz noktada Türkiye’nin son on yılda ciddi bir büyüme grafiği oldu. Kısa vade de değişen şartlarla dalgalanmalar olsa da Türkiye’nin büyümesini kimse durduramayacak. Artık işadamlarımız ticari stratejik kararlar alırken ihtiyatı elden bırakmıyor. Türkiye’nin büyüme trendi orta ve uzun vadede geri düşmeyecektir."

Ülke ihracatını artırmaya yönelik işadamlarının eldeki imkanları en iyi şekilde kullanması gerektiğini vurgulayan Davulcuoğlu, "Sadece para kazanma aşkıyla değil ülke için ihracat ve istihdam için çalışmalıyız. Pergel misali bir ayağımız Türkiye’de, diğer ayağımızla bütün dünyanın en önemli jenerasyonlarını kendimize uyarlayarak, analiz ederek ülkemize getirmeliyiz." ifadesini kullandı.

ASİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobilya Sektörü Komite Başkanı Mehmet Sevindir, verdiği bilgilerden dolayı Ramazan Davulcuoğlu’na teşekkür etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.