Darphane çaresiz!

Darphane çaresiz!

Rekor düşüş yaşayan altında, vatandaş çeyrek alışına hücum edince darphane çaresiz kaldı.

Darphane Genel Müdürü Parmaksız, "Yılbaşından bugüne kadar 34,5 ton Cumhuriyet altını verdik. Bu ayın 16'sında 5,4 ton Cumhuriyet altını talebi oldu. Böyle bir talep Darphane tarihinde yok" dedi.

Altın fiyatları düşerken, Darphane de adeta altın yetiştiremiyor. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, bugün teslim etmeleri gereken altın siparişlerini 22 Nisan Pazartesi vereceklerini bildirdi.

ÇİFT VARDİYA BİLE YETİŞTİREMİYOR

Siparişlerdeki artıştan dolayı altın bölümünde 4 Mart'tan bu yana çift vardiya çalıştıklarını kaydeden Parmaksız, önümüzdeki günlerde gelecek taleplerin karşılanması için gerekli her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

Darphanede yaklaşık 250'ye yakın işçinin bulunduğunu belirten Parmaksız, Darphane’nin Cumhuriyet altını türüne göre değişmekle birlikte haftalık ortalama 1.500 kg Cumhuriyet altını üretim kapasitesi olduğunu söyledi.

DARPHANE TARİHİNDE BÖYLE TALEP YOK

546 yıllık Darphane'ye geçen yılın tamamında 40 tonluk talep geldiğini kaydeden Parmaksız, bu yılın ilk 4 ayında gelen talebin ise 37.5 tona ulaştığını söyledi.

Bu şekilde devam etmesi durumunda yıl sonuna kadar talebin 100 tona ulaşabileceğini ifade eden Parmaksız, “Böyle bir talep Darphane tarihinde yok” diye konuştu.

Bu yıl gelen talebin 32.1 tonunu teslim ettiklerini belirten Parmaksız, geriye kalan 5.4 tonunu da pazartesi günü teslim edeceklerini kaydetti. Parmaksız, daha önce en yüksek talebin 66 ton ile 2006 yılında yaşandığını, 2011 yılında ise 64.2 tonluk talep olduğunu belirtti.

ALTIN FİYATLARI (YENİ)

Hafta başında tarihi kayıplar gören altın, yüzde 0,68 primle 1.400 dolar seviyesini aştı.

Pazartesi günü bugüne kadarki en yüksek günlük düşüşünü yaşayan altın, haftanın son işlem gününde 1.400 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Spot altının ons fiyatı 0,68'e varan primle 1.400,70 dolar seviyesinde bulunuyor.


çeyrek-altin-fiyati.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.