Darbeci cuntadan ilk ziyaret S. Arabistan'a

Darbeci cuntadan ilk ziyaret S. Arabistan'a

Mısır'ın darbeyle gelen cumhurbaşkanı Adli Mansur, ilk resmi temasları çerçevesinde Suudi Arabistan'ı ziyaret ediyor

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, göreve geldikten sonra Kahire dışındaki ilk resmi temaslarına Suudi Arabistan’ta başladı.

Bölgesel ittifak arayışları çerçevesinde Suudi Arabistan’a gelen Mansur, Riyad hava alanında Savunma Bakanı ve veliaht prens Selman bin Abdülaziz tarafından karşıladı.

Cumhurbaşkanı Mansur, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz ile Cidde'de bir araya geldi. Görüşmelerde, bölgesel ve uluslar arası konuların yanı sıra ikili ilişkilerdeki son gelişmeler masaya yatırıldı.

Veliaht Prens Selman bin Abdülaziz’in de hazır bulunduğu toplantıya, Mısır heyetinde, Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ve cumhurbaşkanı danışmanları da katıldı

Görüşmelerin ardından Kral Abdullah bin Abdulaziz, ülkesinin Mısır’ın içişlerini müdahale anlamı taşıyan her türlü girişime karşı olduğunu vurgularken, Cumhurbaşkanı Mansur da, Kral Abdülaziz’e Mısır’ın içinde bulunduğu ekonomik zorlukları aşması için yaptığı ekonomik yardımlardan ötürü teşekkür etti.

İhvan üyesi Mursi’nin 3 Temmuz’da görevden alınmasından sonra Kahire’de iktidarı ele geçiren yönetimin en güçlü destekçisi olduğunu vurgulayan Suudi Arabistan, Mısır’a 5 milyar dolarlık maddi yardım yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.