Danimarka Büyükelçisi Madsen: İnsanlar Artık Barışın Meyvelerini Yemeli

Danimarka Büyükelçisi Madsen: İnsanlar Artık Barışın Meyvelerini Yemeli

Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi Ruben Madsen, çözüm süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Barışın sürdürülebilir olması için insanların barışın meyvelerini yemeye başlaması gerekiyor. Bu da hem istihdam hem de ekonomik...

Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi Ruben Madsen, çözüm süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Barışın sürdürülebilir olması için insanların barışın meyvelerini yemeye başlaması gerekiyor. Bu da hem istihdam hem de ekonomik iyileşme demek." dedi.

Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi Ruben Madsen, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan ile çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunan Madsen, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Geçen yıla göre Diyarbakır’da havanın biraz değiştiğini anlatan Madsen, "Bu sefer geldiğimizde buradaki havanın biraz değiştiğini, insanların bu konuda daha inançlı olduklarını gördük. Buradaki büyük potansiyeli değerlendirebilmek için barış sürecinin kalıcı olması gerekiyor. Çünkü hem turizm hem tarım hem de gıda endüstrisi bakımından Diyarbakır’ın çok büyük fırsatları var." değerlendirmesini yaptı.

Barışın sürdürülebilir olması için insanların barışın meyvelerini yemeye başlaması gerektiğini altını çizen Madsen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu da hem istihdam hem de ekonomik iyileşme demek. Turizm de çabuk sonuç almak adına iyi bir alan. Birlikte yapılacak çalışmalarla, Diyarbakır’ın Turizm alanındaki inisiyatifini daha da güçlendirebileceğini düşünüyorum. Bu konuda Mardin gibi iddialı bir şehir."

DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan ise son bir yıldır kan akmaması, cenazelerin gelmemesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Bu ortam, dışarıdan yatırımcıları da heyecanlandırmış durumda. Bunu gözlemleyebiliyoruz. Diyarbakır’ın teşvik avantajları da düşünüldüğünde yatırımcı için cazibeli hale geliyor. Tabi bu durumun kalıcı ve sürekli yatırıma dönüşmesi için barış sürecinin de kalıcı hale gelmesi gerekiyor. Zira biliyorsunuz, sermaye ürkektir." ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.