Daha Kaliteli Yayın Ve Görüntü İçin İşbirliğine Gittiler

Daha Kaliteli Yayın Ve Görüntü İçin İşbirliğine Gittiler

İletişim sektörünün önde gelen şirketleri Airties, Karel ve TTNET, 'yeni nesil TV platformu' olarak adlandırılan Tivibu için güç birliği yaptı.

İletişim sektörünün önde gelen şirketleri Airties, Karel ve TTNET, 'yeni nesil TV platformu' olarak adlandırılan Tivibu için güç birliği yaptı. Üç şirket, Tivibu yayınlarının daha kaliteli seyedilmesine imkan tanıyacak yerli set üstü kutu üretecek. Airties markalı kutu, Karel tarafından Ankara Sincan’da üretilecek, dağıtımını ise TTNET yapacak. Tivibu Ev için ortaya koyulan üründen ilk etapta 300 bin adet üretilecek. Tivibu Ev, set üstü kutu ile internet protokolünden HD TV yayınları daha kalifiye olacak. RF4CE bağlantı ile de TV kanalı başka odadan değiştirilebilecek.

Airties CEO’su Philippe Alcaras, Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu ve TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya işbirliklerini Shangri-La Bosphorus’ta düzenledikleri bir basın toplantısı ile duyurdu. Müşterisi ile 2014'ün ilk yarısında buluşacak ve Avrupa’ya da ihraç edilecek kutunun tanıtım toplantısında konuşan Phillippe Alcaras, bunun için üretimlerinin bir bölümünü Çin’den Türkiye’ye taşıma kararı aldıklarını söyledi. İnovatif ürünlerini Türkiye’de Mayıs ayında tanıtacaklarını aktaran Alcaras, “Ürünümüz ufak ama yoğun bir kutu."' dedi. Ürün ve servislerde müşteri memnuniyetini önemle ele aldıklarını, bu nedenle Karel ve TTNET ile ortak faaliyet yürütmeyi tercih ettiklerini dile getiren Alcaras, şöyle konuştu:

"Bir senede pek çok deney yaptık. Gördük ki Karel bütün oyuncuların önündeydi. Şirket, donanımı ve yazılımı aynı anda elinde bulunduruyor. Tabii bizim için esnek ve çevik bir tedarik ağı önemli. Bu ağ rekabette gücü artırıyor. Burada da TTNET’in mühim bir rolünün olduğunu anladık. Umut ediyorum bu tedarik ağından Türkiye’nin yanında Avrupalı müşteriler de yararlanacak."

Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu ise Ankara Sincan’da modern bir üretim alanları olduğuna temas etti. İletişim sektöründe Türkiye’nin alması gereken çok merhale olduğunu belirten Tunaoğlu, şöyle devam etti:

"Lakin teknik ürünleri ithal ederek merhale almamız, başarılı olmamız mümkün değil. Çare yerli üretim ve yerli Ar-Ge ile markalaşmaktır. Bundan böyle ilim ve yerli üretim tekniği ile daha kalifiye, daha uygun maliyetli üretim yapmak, güçlü dağıtım ağlarını kullanmak gerekiyor. Airties, Karel ve TTNET’in ortak faaliyetleri tam da bu odağa dayanıyor. Burada ürün ve Ar-Ge Airties’ın, üretim Karel’in dağıtım TTNET’in."

Tunaoğlu, yerli ürün ve markalarla istihdamı artırırken cari açığı daraltmanın mümkün olduğundan söz etti. “Biz tamamen yerli set üstü kutu ile ekonomiye, istihdama ve cari açığa ufak katkı yapabiliriz.” dedi.

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya da Tivibu’nun önemli ve büyüyen bir ağ olduğunu dile getirdi. Hem Tivibu Ev, hem Tivibu Cep’in müşteri adedini artırma adına tekniğe yatırım yapacaklarını bildiren Kaya, bu anlamda yeni set üstü kutuların Tivibu’yu güçlendireceğini kaydetti. Kaya, “Şu aşamada biz ürünü talep edeceğiz, Ankara Sincan’da, Çorumlu ve Yozgatlı arkadaşlarca üretim yapılacak. Biz ürünü aylar değil haftalar içinde alacağız. Günler içinde almayı umut ediyoruz. Tabii bu kutular Avrupa’ya da ihraç edilecek, ülke ekonomisine katkı sunacak." ifadelerini kullandı.

Tivibu Ev Nedir?

Tivibu Ev, genişbant internet bağlantısı üzerinden IPTV alıcısı ile sunulan yeni nesil TV platformu. HD kalitesinde TV yayını ve video iletimini, 5.1 Dolby Digital ses iletimini destekliyor. Bilinen ulusal kanalların yanı sıra özel tematik kanalları izlemek de mümkün. Ayrıca istediğiniz zaman izleyebileceğiniz film, dizi, belgesel, çocuk, müzik klibi ve daha pek çok içerikten oluşan bir arşive sahip.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.