Dağcılık Şenliği Rize’de başladı

Dağcılık Şenliği Rize’de başladı

Rize'de düzenlenen "12. Uluslararası Dağcılık Şenliği" törenle başladı.Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, yaptığı konuşmada, bu tür şenliklerin dağların tanıtılması için önemli olduğunu söyledi.

Kaçkar Dağları'nın dünyanın en güzel dağlarından olduğunu belirten Karaca, ''Kaçkar Dağları son yıllarda dağcılıkta büyük bir ivme kazandı. Uluslararası şenlikler turizmi ve bölgeyi daha ileriye taşıdı. Şenlikler ve dağcıların sayısının artması ile dağ turizmi artık önemli bir yere sahip'' dedi.

Dağların, doğanın korunması gerektiğin ifade eden Karaca, ''(Turist sayısını artıracağız) diye dağları tehlikeye atmamalıyız. Dağa giden insanların çevre ve ekoloji kültürünü almış olması lazım. Çevre dersleri çocuklarımıza anaokulundan itibaren çok ciddi bir şekilde okutulmalı. Dağa giden adam götürdüğünü geri getirmezse hiçbir şey yapamazsınız'' diye konuştu.

Karaca, dağcılık sporunun önemli ölçüde geliştiğini, dünyada birçok zirveye tırmanış gerçekleştiren sporculara sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Toplam 96 dağcının katılacağı, 7 gün sürecek ''12. Uluslararası Dağcılık Şenliği'', Avusor Yaylası, Altıparmak zirve tırmanışı, Derebaşı Ambar Gölü yürüyüşü, Sırt Yayla gezisi ve 7 günlük bir kampın ardından 1 Ağustos günü yapılacak zirve tırmanışıyla sona erecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.