Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Yürüyen Chp’lileri Polisler Engelledi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Yürüyen Chp’lileri Polisler Engelledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, AOÇ arazisinde inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na tepki amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın da katıldığı yürüşü sırasında...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, AOÇ arazisinde inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na tepki amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın da katıldığı yürüşü sırasında kalabalık, polisin engellemesiyle karşılaştı. Polislerle tartışma yaşayan Bülent Tezcan, "Sarayda oturanlar duysun gençlerin sesini. Onu istiyoruz. Bu milletin gençliği, Atatürk’ün gençliği bunlar. Düşüncelerini söyleyecekler, gidecekler, sarayı basacak halleri yok. Her demokratik eylemde yürümek haktır. İki adım yürütmediniz." dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi ile Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na tepki yürüyüşü için bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın da katıldığı eylemde, partililer slogan atarak, Çiftlik Caddesi'nden Alpaslan Caddesi istikametine yürüdü. Polis ekipleri, önlem için barikat kurdu. Bu esnada emniyet güçleri ile CHP’li Tezcan arasında tartışma yaşandı. Tezcan polislere, "Sarayda oturanlar duysun gençlerin sesini. Onu istiyoruz. Bu milletin gençliği, Atatürk’ün gençliği bunlar. Düşüncelerini söyleyecekler, gidecekler, sarayı basacak halleri yok. Her demokratik eylemde yürümek haktır. İki adım yürütmediniz." şeklinde tepki gösterdi.

Tartışmaların ardından basına açıklaması yapan Tezcan, şunları söyledi:

"Bugün kaçak sarayın önündeyiz. Gördüğümüz kaçak saray, M. Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilk yıllarında bataklığı kurutarak, Atatürk Orman Çiftliği’ni kurduğu yerde, onun millete miras bıraktığı bu büyük eseri tahrip edilerek, hukuka aykırı, mahkeme kararlarına aykırı bir şekilde yapıldı. Şimdi ortada Atatürk’ün Atatürk Orman Çiftliği’ni kurduğu dönemin mesajı var. Bir de bugün AKP’nin verdiği mesaj var. Atatürk Orman Çiftliği, üreten Türkiye’nin mesajıydı. Atatürk Orman Çiftliği biz bataklığı kuruturuz, oradan modern tarım işletmeciliği, modern bir Türkiye mesajıydı. Kaçak saray üretmeden tüketen Türkiye’nin mesajı. Kaçak saray yolsuzluğun mesajı. Kaçak saray hırsızlığın mesajı. Şimdi Atatürk’ün gençleri, Atatürk’ün eserine sahip çıkmaya kararlılar ve meydanlardalar."

Atatürk Orman Çiftliği’nin sistemli bir şekilde adının değiştirilmeye başlandığını söyleyen Tezcan, "Büyükşehir Belediyesi'nin yazışmalarında artık Yenimahalle Çiftliği demeye başlamışlar. Burası Yenimahalle Çiftliği değil, burası Melih’in çiftliği değil, olmayacak. Burası Atatürk Orman Çiftliği ve öyle kalacak." şeklinde konuştu.

SIKILAN KIRMIZI BOYA POLİSİN YÜZÜ VE KASKINA SIÇRADI

Basın açıklamasının ardından grup, yürüyüş yolu üzerine ‘kan’ı temsil etmesi için kırmızı boya döktü. Açıklamanın ardından tekrar yürüyüşe geçmek isteyen CHP'li grup ile polisler arasında kısa süren arbede yaşandı. Bu arada gruptan bazılarının sıktığı kırmızı boya, kimi emniyet mensubunun yüz ve kaskına sıçradı. CHP'li grup slogan atarak olay yerinden uzaklaştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.