Cumhurbaşkanlığı Sarayı devlet sırrı çıktı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı devlet sırrı çıktı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti konusunda TOKİ'den ilginç bir açıklama geldi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın (Ak Saray) maliyetini 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklamıştı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan ilginç bir açıklama geldi.

SARAY DEVLET SIRRI ÇIKTI

Maliyetin yüksek olması kamuoyunda uzun süre tartışılan sarayın harcaması için Turan, "Önemli bir devlet binası olduğu için bir sürü veri isteniyor. Bu veriler gizlilik içeren veriler olduğu için bunlar verilemez." dedi.

AÇIKLANIRSA ÜLKE ZARAR GÖRÜRMÜŞ

TOKİ Başkanı Turan, 'Sarayın maliyeti açıklanırsa Türkiye zarar görür' başlıklı haberin hatırlatılması üzerine, "Bu bir yazı. Bilgi edinme kanununa göre yazı isteniyor. Kanun maddesinde geçen bir ibare var. 'Ülke ekonomisi batar' diye haber yapmak tamamen iyi niyetten uzak, basın anlayışının eseridir. Asla ve kata ne kurumun ne de devletin görüşüdür. Burada soru sadece maliyet değildir. Önemli bir devlet binası olduğu için bir sürü veri isteniyor. Bu veriler gizlilik içeren veriler olduğu için bunlar verilemez." diye konuştu.

GURUR DUYUYOR

Sarayı devlet için bir övünç kaynağı olarak gördüğünü belirten Mehmet Ergün Turan, Türkiye'de son yıllarda yapılan en ölemli mimarlık eserlerinden biri olduğunu öne sürdü. Turan, "Bir mühendis olarak yapılan eserden gurur duyuyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.