Cumhurbaşkanı Gül: Bizden Kaynaklanan Yeni Bir Ekonomik Sıkıntı Çıkmamalı

Cumhurbaşkanı Gül: Bizden Kaynaklanan Yeni Bir Ekonomik Sıkıntı Çıkmamalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin son 10 yılda çok köklü reformlara imza attığına işaret ederek, “Hele hele dünyadaki kırılganlıklar devam ederken, dünyada büyük ekonomik problemler yaşanırken, Avrupa ekonomisinin özellikle toparlanmadığı bir dönem.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin son 10 yılda çok köklü reformlara imza attığına işaret ederek, “Hele hele dünyadaki kırılganlıklar devam ederken, dünyada büyük ekonomik problemler yaşanırken, Avrupa ekonomisinin özellikle toparlanmadığı bir dönem içerisinde, dışarıdan gelen bu olumsuz dalgalanmalara, içeriden her hangi bir olumsuz dalga eklememiz gerekiyor. Bizden kaynaklanan yeni bir ekonomik sıkıntı çıkmaması gerekiyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Müteahhitler Birliği yeni genel merkez binasının açılış törenine katıldı. Gül, burada yaptığı konuşmada son günlerde yaşanan olaylara atıfta bulunarak, istikrar uyarısında bulundu. Gül, “İstikrar önemli. İstikrar olmazsa böyle kaynaklar çıkmaz ortaya, özellikle son 10 yılda yapılan köklü reformlar; siyasi, demokratik ve hukuk reformları el ele yapılmıştır. Bunların getirdiği çok köklü siyasi istikrar olduğu gibi ekonomik göstergelerde de çok güven verici bir ortam vardır.” diye konuştu.

"ASLINDA HİÇBİR SEBEP YOK"

Bunların en çok kıymetini bilenlerin başında müteahhitler olduğunu belirten Gül, şu ifadeleri kullandı: “Çünkü olumsuzluklar en sizlerde hissedilir. O bakımdan bütün Türkiye olarak bunun kıymetini bilmemiz gerekir. Hele hele dünyadaki kırılganlıklar devam ederken, dünyada büyük ekonomik problemler yaşanırken, Avrupa ekonomisinin özellikle toparlanmadığı bir dönem içerisinde dışarıdan gelen bu olumsuz dalgalanmalara, içeriden her hangi bir olumsuz dalga eklememiz gerekiyor. Bizden kaynaklanan yeni bir ekonomik sıkıntı çıkmaması gerekiyor. Aslında hiçbir sebep yok. Ama bazen birden bire sanki ihtiyaç varmış gibi bu tür davranışlar maalesef oluyor. Bugün de karşılaştığımız durum bunlar aslında.”

Türkiye’nin borçlarının yüzde 35’e, Türkiye’nin bütçe açığının ise yüzde 50.2’ye düştüğünü hatırlatan Gül, dün açıklanan istihdam rakamlarına dikkat çekti ve dünyada yaşanan krizlere işaret etti. Türkiye’de büyük projeler ihale edilirken ve bunlara kaynak varken, istikrarın ve güvenin kıymetini bilmek gerektiğini vurgulayan Gül, herkesin olağanüstü dikkat göstermesi gerektiğini ifade etti
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.