Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurtiçinde KCC-PKK ve diğer terör örgütlerine karşı yapılan Suriye sınırında ise DEAŞ'a karşı gerçekleşen operasyonlara yönelik açıklamalarda bulundu.

İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKMIŞ DURUMDAYDI

13 yıllık bir iktidar sürecinde öncelikle demokratik açılım süreciyle başlayan bir adım olduğunu söyleyen Erdoğan, "Milli birlik ve Kardeşlik projesi ile bu adımlarımızı birleştirmek ardından bir çözüm süreci ile taçlandıralım istedik. Ve attığımız bu adımlarda görünen o ki çözüm süreciyle taçlandırmak istediğimiz bu anlamlı yaklaşım istismar edildi.  Bölücü terör örgütü attığımız bu olumlu adımlara cevap vermediği gibi bunun istismarını yapmak suretiyle de ülkemizdeki demokratik yaklaşımı temel insan hak ve özgürlükleri noktasındaki yaklaşımımız her zaman istismarla karşıladı ve bu noktada 6-7 Ekim süreci bizim için üzüntü oldu. Bundan öte yol kesmelerle bizler için olumsuz gelişmeler oldu. Bütün bu olumsuz gelişmelerle birlikte Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımız kendi istekleri istikamette kullanamadıkları gibi devamlı tehtidlerle karşı karşıya kaldılar. Son gelinen aşamada ise bu iş tamamen çığırından çıkmış durumdaydı ve güneydeki gelişmeleri de değerlendirdiğimiz zaman, Kuzey Suriye'deki yapılanmalar Türkiye'nin çok daha farklı bir adımı atmasını  gerekli kılıyordu" diye konuştu.

BU KARARLILIKTIR, HER TÜRLÜ ADIM ATILACAKTIR

Burada tabii hedefler bellidir. DAEŞ başta olmak üzere gerek bölücü terör örgütü PKK olsun, bunun yanında DHKP/C olsun, diğer terör örgütleri olsun bizim için adlarının şöyle olması, böyle olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bunların hepsi terör örgütüdür ve bu terör örgütlerine karşı da şu anda gerek hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz yani devletimiz atılması gereken her türlü adımı atacaktır. Bu bir kararlılıktır çünkü devletimizin olduğu yerde biz farklı bir devlet yapılanmasına müsaade edemeyiz.

çözüm sürecini her zaman baltaladı. Terör örgütü çözüme dair adımları istismar etti. Son aşamada bu iş çığırından çıkmış durumdaydı. Güneydeki gelişmeleri de değerlendirdiğimiz zaman, oradaki yapılanmalar Türkiye'nin daha farklı adımlar atmasını etkiledi. Artık bu adımı çok farklı kılmamızın gereğini ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.