Konya'daki bazı restoranlara bu gerekçeyle ceza yazıldı! Toplam 47 milyon lira

Konya'daki bazı restoranlara bu gerekçeyle ceza yazıldı! Toplam 47 milyon lira

Türkiye genelinde yeme içme sektöründe faaliyet gösteren mekanlar denetlendi. Bu denetimlerde Konya dahil birçok ildeki mekanlara 47 milyon lira ceza yazıldı.

Türkiye genelinde her sektörün kendine göre bir denetim mekanizması var. Halk arasında en çok yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmeler konuşuluyor. Özellikle et güvenliği noktasında endişesi olan vatandaş, denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini söylüyor.

etlekmek.jpg

Son zamanlarda Konya'da uygun fiyata etliekmek satan işletmelerle ilgili denetimlere hız verilmişti. Bunun yanında bir de fiyat şeffaflığına ilişkin denetimler başlatıldı. Haksız kazanca engel olmak isteyen Ticaret Bakanlığı, zorunlu olan kapı önündeki fiyat listesini bulundurmayan işletmelere ceza yağdırdı.

mekan-1.webp

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "114.567 yeme-içme işletmesinde yapılan denetimlerde 21.659 firmanın fiyat listesini bulundurmadığı tespit edildi. Bu firmalara toplam 47.043.348 TL idari para cezası uygulandığı" belirtildi. Konya dahil birçok kentteki mekanlara böylece 47 milyon lira ceza yazılmış oldu. Ceza yazılan mekanların isimleri bakanlık tarafından açıklanmadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.