Cumhurbaşkanı Adayları, Çocukların Mektubuna Sessiz Kaldı

Cumhurbaşkanı Adayları, Çocukların Mektubuna Sessiz Kaldı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında adaylara çocuk hakları ve çocuk politikaları konusunda birer mektup gönderen Çocuk Vakfı, 3 adaydan da geri dönüş alamadı. Çocuk istismarları ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Vakıf, “Çocukların...

Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında adaylara çocuk hakları ve çocuk politikaları konusunda birer mektup gönderen Çocuk Vakfı, 3 adaydan da geri dönüş alamadı. Çocuk istismarları ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Vakıf, “Çocukların Cumhuriyeti Çocukların Cumhurbaşkanı’ başlığı altında cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş’a Çocuk Vakfı tarafından gönderilen mektuplara bugüne kadar geri bildirimde bulunulmamıştır.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de çocuk hakları konusunda projeler gerçekleştiren Çocuk Vakfı, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, 3 adaya da birer mektup gönderdi. ‘Sayın Cumhurbaşkanı Adayları’ ifadesiyle başlayan mektupta, Türkiye’de ilk kez 10 Ağustos 2014 tarihinde halkın oylarıyla gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendilerini kutladıklarını ve çocuk hakları konusunda yapacakları çalışmaları açıklamalarını istediklerini belirtti. Çocuk sarmalının çözümünde 3 önceliğin hayata geçirilmesi gerektiğinin değerlendirildiği mektupta, “Çocuk Hakları Temelinde Çocuk Politikasının Hazırlanması ve Uygulanması, Çocuk Hukuku’na Dayalı Türkiye Çocuk Yasası’nın Hazırlanması, Çocuğun Bütün Haklarıyla Görünür Olacağı Yeni Bir Anayasa” isteklerine yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı adaylarının Türkiye’nin çocuk gerçeği eksenindeki görüşlerini paylaşılmasının istendiği mektupta, şu sorular adaylara yöneltildi: “Cumhurbaşkanlığı adaylığı süresince çocukları dinlemeyi ve görüşlerini almayı düşünüyor musunuz? Cumhurbaşkanlığınız döneminde hayata geçirilmesini arzu ettiğiniz Türkiye’nin Çocuk Politikasına ilişkin görüşlerinizi paylaşır mısınız? Cumhurbaşkanlığınız döneminde Türkiye çocukların cumhuriyeti olabilecek mi?”

Çocuk Vakfı, Cumhurbaşkanı adaylarına gönderilen mektupların hiçbirine cevap gelmediğini duyurdu. Sosyal paylaşım sitesine koydukları duyuruda, “Çocukların Cumhuriyeti Çocukların Cumhurbaşkanı’ başlığı altında Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş’a Çocuk Vakfı tarafından gönderilen mektuplara bugüne kadar geri bildirimde bulunulmamıştır.” açıklamasına yer verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.