Çukuröz Köyüne Kızılay Çadırları Kuruldu

Çukuröz Köyüne Kızılay Çadırları Kuruldu

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında kullanılmaz hale gelen 29 evin ardından Kızılay tarafından 30 adet çadır kuruldu. Sabah saatlerinde çalışma başlatan Kızılay ekipleri Ankara'dan getirilen çadırları kurarak...

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında kullanılmaz hale gelen 29 evin ardından Kızılay tarafından 30 adet çadır kuruldu.

Sabah saatlerinde çalışma başlatan Kızılay ekipleri Ankara'dan getirilen çadırları kurarak evsiz kalan köylülere teslim işlemini başlattı.

Yangının meydana geldiği köyde incelemelerde bulunan Çorum Valisi Ahmet Kara, en kısa sürede evlerin tekrar yapılacağını söyledi.

En büyük sevincin herhangi bir can kaybı yaşanmaması olduğunu dile getiren Kara, evsiz kalan köylülerin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Yanan evler yerine en kısa sürede yeni konutların yapılarak köylülere verileceğini dile getiren Kara ''Allah daha büyük acılardan korusun, bizim en büyük sevincimiz herhangi bir can kaybı yaşanmamasıdır. Devletimiz sizlerin yanındadır. Artık eski devlet yok, her sorunu çözebilecek güçteyiz. '' dedi.

Köylülerle bir süre görüşen Vali Kara, gerekenin yapılacağını aktardı.

Köye birçok yardım kuruluşundan da acil ihtiyaçlar için yardımların gönderildiği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.