Çözümün adı Akyürek

Çözümün adı Akyürek

Konyasporda Genel Kurul için geri sayım sürerken, spor kamuoyunun sıcak baktığı Zeki Çimen, Belediye Başkanı Tahir Akyürekin destek vermesi halinde iyi bir liste çıkaracağını söyledi



Önümezdeki sezon Bank Asya’da şampiyonluk mücadelesi verecek olan Konyaspor’da yaklaşan genel kurul öncesi liste çalışmaları hala yapılamıyor. Camianın önde gelen isimlerinin başkan olması için baskı yaptığı Zeki Çimen’in önceki gün adaylığını açıklamasından sonra yönetime girecek isimlerin belirlenmesi için çalışmaların hızlandırıldığı ancak Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Akyürek’in desteğini almadan kongreye liste sunmayacağı öğrenildi. Çimen’in, Başkan Akyürek’le yapacağı görüşmenin belirleyici olacağı bildirildi. Geçtiğimiz  sezonun ortasında görevden ayrılan Mustafa Düzkaya’nın yerine futbol şube sorumluluğu görevini üstlenen ve sezon bitiminden sonrada sahipsiz kalan Konyaspor’un rakiplerine göre geride kalmaması için büyük bir yükün altına giren Zeki Çimen’in Konya’nın önde gelen iş adamlarından oluşan bir liste hazırladığı ve çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğü ancak Tahir Akyürek’in net bir açıklama yapmaması üzerine çekimser kaldığı öğrenildi. Her fırsatta Konyaspor’a destek çıktıklarını ve bundan sonrada çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Akyürek’in ise Genel Kural’a kadar sessizliğini bozması ve belirleyici olması bekleniyor. Yeşil-beyazlı ekibin Bank Asya’da misafir olduğunu yineleyen Zeki Çimen, “Ben ve arkadaşlarım Konyaspor’u layık olduğu yere çıkartmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız bu işin içinde olmalı ve destek vermeli. Aksi taktirde Konyaspor sıkıntı yaşar. Konyaspor tabii ki sahipsiz kalmaz, birileri gelir yönetimi alır, ama sonrası ne olur orasını bilemem. Genel kurala kadar yaşanacak gelişmelere göre liste çıkartıp, çıkartmayacağımız belli olacak” dedi.
KARTAL’DA KADRO ŞEKİLLENİYOR
Öte yandan, transfer çalışmalarını değerlendiren yeşil-beyazlı kulübün Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, iki oyuncu dışında takımın iskelet kadrosunun şekillendiğini belirterek “Yaptığımız işlerdeki tek düşüncemiz Konyaspor’un misafir olduğu Bak Asya 1.Lig’inden Turkcell Süper Lig’e yükselmesi. Bu ekiple hedefe ulaşılacağına inancımız tam” şeklinde görüş belirtti.
Temsilcimizin transfer çalışmalarını değerlendiren Başkan Yardımcımız ve Futbol Şube Sorumlumuz Zeki Çimen “Eski oyuncumuz Tayfun Türkmen ve daha önce Trabzonspor ve Ç. Rizespor formaları giyen, son olarak da Manisaspor’da mücadele veren Ufukhan Bayraktar ile anlaştık. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Kaleci ve santrafor mevkileri dışında takımımızın iskelet kadrosunu tamamladık diye düşünüyorum. Görüştüğümüz bir kaleci ve bir orta saha oyuncusu var” diye konuştu.
İkinci yabancı oyuncu konusunda da açıklamalarda bulunan Çimen şunları söyledi: “Yabancı oyuncularımızdan Milos Mihajlov’un Türkiye Futbol Federasyonu’ndan fesih yazısı geldi ve kendisinin kesinlikle kulübümüzle bir ilişiği kalmadı. Kaue Da Silva, daha önce kendisine sunduğumuz şartları kabul etti. Kendisine uçak bileti gönderildi. Pazartesi günü aramızda olacak. Kaue Da Silva ile yeni sezonda da birlikte olacağız. Konyaspor’da sol tarafta önemli bir sorunu da böylece çözmüş olduk” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.