'Çözüm süreci sürdürülmelidir'

'Çözüm süreci sürdürülmelidir'

Ribat Eğitim Vakfı Son günlerin en önemli tartışma konularından olan Çözüm Süreci ile ilgili bir açıklama yayınladı. Ribat Eğitim Vakfı adına açıklamayı yapan Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük bu önemli sürecin mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini if

Ribat Eğitim Vakfı Son günlerin en önemli tartışma konularından olan Çözüm Süreci ile ilgili bir açıklama yayınladı. Ribat Eğitim Vakfı adına açıklamayı yapan Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük bu önemli sürecin mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin büyümesinin mutlak iç barışın sağlanmasından geçtiğini ifade eden Muzaffer Büyük, “Konu bir devlet politikası olarak algılanarak, sivil toplum kuruluşlarını da mutlaka sürecin içine dâhil ederek bu önemli kavşak geçilmelidir” dedi. Asıl meselenin Doğu ve Güney Doğudaki kardeşlerimizin terörün elinden kurtarılması olduğuna işaret eden Büyük, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çözüm Süreci olarak adlandırılan ve hükümetimizin, devletimizin büyük gayretlerle bir noktaya getirdiği ve özünde terörizmi bitirerek, Doğu ve Güney Doğu Bölgelerimizdeki illerimizde de huzuru ve güvenliği hâkim kılma amaçlı süreç son günlerde yine yoğun bir şekilde medyada yer almaktadır. Ribat Eğitim Vakfı olarak biz öncelikle Çözüm Sürecinin mutlaka siyaset üstü görülmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü konu ülkemizin güvenliğini direk ilgilendirmektedir. Elbette güvenlikten taviz verilemez, sokaklarımızı yakıp yıkan vandal mantaliteden de rahatsızız, biz devletimizin güvenlik için tedbir almasında bir beis görmüyoruz, devletimiz bir yönü ile güvenlik tedbirlerini almalı, hatta mevcut İç Güvenlik Yasası Türkiye Büyük Millet Meclisinde biran önce kabul edilmelidir. Sokaklarımızı, insanlarımızın mal ve can emniyetini zaten devletimizin koruması en asli görevidir. Çözüm Süreci siyasete malzeme yapılmadan her kesim tarafından desteklenmelidir. Devletimiz insanlarımızın mal ve can emniyetini sağlayacak gerekli tedbirleri almalı ve aynı zamanda da Çözüm Sürecini, bir kardeşlik projesi olarak sürdürmelidir.”

'ÖZGECAN'IN SORUMLUSU POPÜLER KÜLTÜRDÜR'

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı vahşice öldürülmesine bir tepki de Ribat Eğitim Vakfı’ndan geldi. Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük bir açıklama yaparak yaşanan vahşi olayın mutlaka gerçekçi bir şekilde tahlil edilmesi ve biran önce böyle elim vakıaların bir daha yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Muzaffer Büyük, açıklamasında insanlarımıza yaşam şekli olarak sunulan ve tecavüzün, zinanın, gayrimeşru ilişkilerin medyada, film, dizi, reklam ve program olarak yayınlaması ile eğitimde sekülerleşme adı altında uygulanan milli ve manevi değerlerden koparan sistemin bu tür faciaların yaşanmasında en büyük etken olduğunu ifade etti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Özgecan’ımıza Allah Rahmet Eylesin, acılı ailesine başsağlığı diliyor, Rahmetli Özgecan kızımızın babası Mehmet Aslan beyefendinin akliselim çerçevesinde yapmış olduğu açıklamalarını da takdirle karşıladığımızı belirtiyoruz. Ribat Eğitim Vakfı olarak bu vahşeti en üst seviyede kınıyoruz. Gün bugündür, diyerek, bütün sivil ya da resmi kuruluşlarımıza, vakıflarımıza, derneklerimize, medyamıza ahlaklı nesillerin yetiştirilmesi için seferberlik çağrısı yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.