Çözüm O'nun yolunda

Çözüm O'nun yolunda

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri tanıtım toplantısında konuşan İl Müftüsü Ali Akpınar, “Başta İslam dünyası olmak üzere insanlığın yaşadığı manevi problemlerin çözümü Peygamber Efendimiz'in mesajlarındadır” dedi

İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Akpınar 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle bir basın toplantısı düzenledi. Müftülük binasında düzenlenen toplantıda konuşan Akpınar, "Kutlu Doğum Haftası'nın 2015 yılı teması 'Hz.Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olarak belirlenmiştir. Söz konusu tema Peygamber efendimizin ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle ele alınacaktır" dedi. Başta İslam dünyası olmak üzere insanlık aleminin yaşadığı  manevi problemlerin çözümü noktasında Peygamber efendimizin sunduğu çözümleri ihmal ettiğimizin altını çizen Akpınar, şöyle konuştu: "Asırlar boyuncu başta Anadolu olmak üzere İslam coğrafyasında farklı dil, din, ırk ve mezhepler güven içerisinde bir arada yaşamışlardır. Ne var ki son zamanlarda dünyanın değişik yerlerinde tahammülsüzlük, ayrımcılık, zulüm, terör, katliam gibi olaylara şahit olunmaktadır. İslamafobinin artması dünya barışının geleceği adına endişelere neden oluyor. Ülkemizde de farklı din ve mezheplerden göçler yaşanmış, böyle bir durumda insanların bir arada yaşama duyarsızlığı gözlemlenmiştir. Toplumsal huzurun yolu başkalarının inancına, düşüncesine saygı gösterebilmek, hak ve hukuka riayet edebilmek ve bütün bunları yaşatabilmekle mümkündür."

O'NUN MESAJLARI GÖNÜLLERE İŞLENMELİ

Peygamber efendimizin mesajlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç olunduğunu belirten Akpınar, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün insanlık topyekün kendi kısır döngülerine, bencilliğe mahkum olmanın sonuçlarını hep birlikte el ele onarmak zorundadır. Peygamber efendimizin mesajlarını gönüllere işlemeye, İslam'ı onun önderliğinde temsil etmeye muhtacız. 'Hz.Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' temasıyla belirlenen Efendimiz'i anma haftasında  merkez ve taşra ilçe müftülüklerince, hastane, hapishane, huzurevi, çocuk yuvası, esnaf, resmi kurum ziyareti, gül dağıtımı, konferans, yarışmalar planlanmış olup uygulamaya konulacaktır." Müftü Akpınar'ın Kutlu Doğum Haftası'nda yapılacağını açıkladığı programlardan bazıları ise şöyle: “14 nisan salı; Karatay Medresesi, Kur'an sergisi, İl Halk Kütüphanesi Kitap sergisi, Hz.Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu panel, 16 nisan; Gençlik Kulu doğumda buluşuyor. Yer, S.Ü. Süleyman Demirel Kültür Merkezi. 19 nisan Pazar; Ödül töreni ve Mustafa Cihad Konseri, Yer, Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi.

ZÜLEYHA ÖNAL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.