Coşkun: Hesabı İyi Yaparak Cesur Davranıldığında Kriz Fırsata Dönüşebilir

Coşkun: Hesabı İyi Yaparak Cesur Davranıldığında Kriz Fırsata Dönüşebilir

Süvari Giyim Genel Müdürü Fatih Coşkun, krizlerin fırsata dönüşebileceğini belirterek, ”Herkesin geri çekildiği kriz dönemlerinde hesabını iyi yaparak cesur davranıldığında, kriz fırsata dönüşebilir.

Süvari Giyim Genel Müdürü Fatih Coşkun, krizlerin fırsata dönüşebileceğini belirterek, ”Herkesin geri çekildiği kriz dönemlerinde hesabını iyi yaparak cesur davranıldığında, kriz fırsata dönüşebilir.” dedi.

İş adamlarını ve iş hayatını desteklemek amacıyla seminerler düzenleyen Sakarya Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (SAGİAD) Akyazı Şubesi, Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından Süvari Giyim Genel Müdürü Fatih Coşkun’u ağırladı. SAGİAD Akyazı Salonu’nda üyeler ve iş adamlarına ’Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Nasıl Marka Olunur’ konulu programda konuşan Coşkun, büyük düşünmek için kurumsallaşmanın şart olduğunu söyledi.

Coşkun, aile şirketlerinin ticari hayatta başarılı olabilmesi için, şirket içi anayasalarının olması gerektiğini vurguladı. Markayı oluşturmak için yedi önemli kriterin altını çizen Coşkun, bunların; 'farklılaştırma, markalarla birlikte olma, reklam ve hakla ilişkiler, yönetim organizasyon, marka ruhu, kalite ve bu kıstaslara dengeli şekilde vakit ayırma' olduklarını anlattı.

"SAVURGANLIK ETMEYELİM"

Süvari’nin tesadüfi olmayan başarısını maddeler halinde anlatan Fatih Coşkun, şöyle dedi: "Kariyer seçiminde erken davranmak, fırsatları önceden görmek ve başarıya ulaşmak için çok çalışmak, gençleri daha fazla önemsemek ve birikimlerini onlarla paylaşmak, yapılan her işte uzmanlaşmak ve sürekli olarak yenilikler aramak, bir işe atılırken cesur olmak, risk almak, alınan riski de iyi yönetmek, öğrenmek için ben biliyorum demeden sormak ve okumak, toplumsal sorumluluklar üstlenmek, başkalarına faydalı olmak ve bunun sonucunda Rabbim bereket sağlamaktadır. Büyük firma olmak, büyük düşünmek için kurumsallaşma şart. Sadece rızık için değil, başkalarına sahip çıkmak, yaşamak ve yaşatmak sistemli ve kurumsal çalışmak gerekli. Bunun için de en büyük danışman TUSKON’un şemsiyesi altında ticaret köprülerini genişletmek lazım. Yurt dışına gidiniz. Önden giden atlılar, yurt dışında öğretmenlerimiz ticaret ataşelikleri gibi bizlere ortam hazırlamaktadır. Güven çok önemlidir."

Açılış konuşması yapan SAGİAD Başkanı Hüseyin Kav ise iş adamları olarak sadece ticaret yapma misyonuyla değil, Türkiye ekonomisini büyütme, ülkeye ve millete hizmet etmek için yola çıktıklarını söyledi. Başkan Kav, ”Tekstil sektörü Türkiye’de yoğun ilgi görmektedir. Tekstil sektöründe başarılı olmak için azimli çalışmak, iyi pazar araştırması yapmak, kaliteli ürün üretmek ve uygun olan düşük maliyette ürün satmak gerekmektedir.” dedi.

Programın sonunda, SAGİAD Sakarya İl Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hacı Eyüpoğlu, SAGİAD Akyazı Şube Başkanı Hüseyin Kav, SAGİAD İl Genel Sekreteri İbrahim Bozkurt, Süvari Giyim Genel Müdürü Fatih Coşkun’a çiçek takdim ederek, çeşitli hediyeler verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.