Coşkulu karşılama

Coşkulu karşılama

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu’nu lider tamamlayarak Turkcell Süper Lig’e yükselen Konyaspor, yüzlerce araçtan oluşan konvoyla karşılandı. Kartal, yeni sezonda Ziya Doğanla devam edecek

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu’nu lider tamamlayarak Turkcell Süper Lig’e yükselen Konyaspor, Konya’da coşkuyla karşılandı. Atatürk Havaalanı kavşağında yüzlerce araçtan oluşan konvoyla karşılanan futbolcular, Teknik Direktör Ziya Doğan ve yönetimden oluşan kafile, burada taraftarları selamladı. Geldikleri otobüsten inerek üstü açık bir otobüse geçen Konyasporlu futbolculara, taraftarlar tezahüratlarda bulundular.

Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, karşılama alanında yaptığı açıklamada, çok uzun süre beklemeden, 1 yıl sonra tekrar Süper Lig’e çıktıklarını anımsattı. Konyaspor taraftarının takımına sahip çıktığını, onların desteğiyle şampiyon olduklarını belirten Karapınar, şunları kaydetti: “Konyaspor, Süper Lig’e layık bir şehir. 1 yılda verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. Büyük mücadeleler verdik, büyük sıkıntılar yaşadık. Sporcularımızla teknik ekiple bu işe inandık. Taraftarın büyük gücüyle de şampiyon olduk. Bu şampiyonluğu bütün taraftara, Konya’ya armağan ediyoruz.” Konyaspor kafilesi karşılamanın ardından üstü açık otobüsle şehir turu yaptı. Kafileyi taşıyan otobüse, yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşlik etti. Konyasporlu futbolculara sevgi gösterilerinde bulunan Konyalılar, oyunculara yol boyunca tezahüratlarda bulundu, şampiyonluk şarkıları söyledi.
Konya Atatürk Stadı’nda yapılan şampiyonluk kutlaması ve kupa törenine AKP Konya Milletvekilleri Harun Tüfekçi, Kerim Özkul, Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay, Selçuklu ve Meram İlçe Başkanları, AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Taştekin, Konyaspor Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda taraftar katıldı.
ZİYA DOĞAN’LA DEVAM EDECEĞİZ’
Kupa töreninde konuşan Konyaspor Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Karapınar, şampiyonluk kutlamalarının yapıldığı bu günün Konya için tarihi bir gün olduğunu söyledi. Zor bir sezonu geride bıraktıklarını ve nihayetinde Konyaspor’u Süper Lig’e çıkarmayı başardıklarını ifade eden Bahattin Karapınar, “Çok eziyet çektik, çok büyük sıkıntıları göğüsledik. Ama biz, yönetimi devralırken bir söz verdik ve Konyaspor şampiyon olacak dedik. Bugün şampiyonluk ipini göğüslemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Karapınar konuşnasında Konyaspor’un hemen hemen bütün deplasman maçlarını takip eden Vali Aydın Nezih Doğan’a ve maddi desteklerinden ötürü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkürlerini sundu. Bu süreçte Ziya Doğan gibi bir değere sahip olduklarını kaydeden Kaparınar, “Takımımızın şampiyon olmasında belki de en büyük emeğe sahip olan Teknik Direktörümüz Ziya Doğan’la uzun yıllar çalışmak istiyoruz. Bu sezon hedefimiz lige layık olmak, daha sonra planlı bir şekilde Bursaspor’un Bursa halkına yaşattığı şampiyonluk sevincini Konya halkına yaşatmaktır. İnşallah Konya’yı tam bir futbol kenti haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Kafile, daha sonra kutlamaların yapıldığı Atatürk Stadı’na geldi. Stadın önünde bekleyen binlerce Konyalı takımlarını coşku ile karşıladı. Kupa töreninin yapılacağı alana gelen yönetim kurulu, teknik adam Ziya Doğan ve futbolcular burada da sevgi seli ile karşılandı. Bir süre omuzlara gezdirilen futbolcular sevenleri ile fotoğraflar çektirdi. Ardından kupa törenine geçildi. Konyaspor kupasını Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın elinden aldı. Futbolcular daha sonra kupayla birlikte taraftarları selamladı. Atatürk Stadı’nda düzenlenecek kupa töreninin ardından, Nadide Sultan konser verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.