Çorum'daki Yangının Boyutları Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Çorum'daki Yangının Boyutları Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde 30 evin kül olduğu yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Dün gece imama ait lojmanda başlayan ve 12 saatte ancak kontrol altına alınan yangın kısa sürede büyümüş; 120 haneli köyün...

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde 30 evin kül olduğu yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Dün gece imama ait lojmanda başlayan ve 12 saatte ancak kontrol altına alınan yangın kısa sürede büyümüş; 120 haneli köyün tamamını tehdit eder hale gelmişti. Yangında 30'a yakın evle birlikte çok sayıda ahır ve samanlıkta kül oldu.

Köyde incelemelerde bulunan Çorum Vali Yardımcısı Hamdi Bolat ise yangının imam lojmanından başladığını ifade etti. Aralarında köy konağının da bulunduğu 30 evin tamamen yandığını belirten Bolat, tek tesellilerinin can kaybı ve yaralananın bulunmaması olduğunu kaydetti.

Kızılay'ın bölgeye çadır sevk ettiğini söyleyen Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, "Biz de çadır kurmak için yer tespit çalışmaları başlattık. Acı bir olaydır, yaralar sarılacaktır, devlet tüm imkanlarını seferber edecektir. Yangının kaynağıyla ilgili tam rapor çıkmadığı için net bir şey söyleyemeyiz. Teknik bir konu. Görünüşte hayvan telefi yok ama bazı arkadaşlarımız enkaz altında olabileceğini tahmin ediyor.'' dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.