Çocukların güvenliği için: Balkon filesi

Çocukların güvenliği için: Balkon filesi

File Ankara İşletme Sahibi Yusuf Coşkun, “Ev ve binalarda yaşanan kazaların büyük kısmı balkondan kaynaklanıyor. Bu kapsamda balkon filesi koruyucu önlemdir” dedi

Geçtiğimiz günlerde Konya'da öğretmen çiftin 20 aylık kızı Kumsal'ın 7’nci kattaki bakıcı evinden düşüp ölmesinin ardından, çoğu anne ve babanın güvenlik noktasında tedbirlerini artırmaya çalıştığı gözlemlendi. Gözler hemen balkon filelerine çevrildi. Yüksekten düşmeye karşı emniyet filesi olarak adlandırılan balkon filesinin çocuk bulunan her ev için gerekli olduğu işletmeciler tarafından dile getirildi.

ÇOCUKLARIN BALKONDAN SARKMASINA ENGEL OLUYOR

File Ankara İşletme Sahibi Yusuf Coşkun, ev veya binalarda yaşanan kazaların büyük bir kısmının balkonlardan kaynaklandığını aktardı. Bu sebeple balkonlarda filenin tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Coşkun, “Çok katlı apartmanlarda oturan ve küçük çocukları olan ailelerin özellikle balkonlarına file taktırması gerekir. Bu fileler, özel malzemelerden üretildiği için dayanıklılıkları da fazladır. Küçük çocuğu olan aileler, sürekli tetiktedir. Bu yüzden balkonlarında çocuklarının rahat vakit geçirmesi için balkon güvenlik filelerini tercih etmesi gerekir. Fileler elle kopmaz, filelerin göz köşeleri de düğümlüdür. Balkon ağları ya da kuş fileleri yaklaşık olarak 5 yıl kadar dayanıklıdır. Balkon filesi kuş ağları ya da kuş önleme fileleri hafiftir ve montajı yapılan alana ekstra bir ağırlık yapmaz. Filelerin istenilen ölçülerde özel üretimleri yapıldıktan sonra balkonlara kurulumları oldukça kısa sürede tamamlanabilmektedir. Balkon fileleri genelde amacına uygun biçimde yüksek mukavemetli iplerden imal edilerek hizmete sunulmaktadır. Üretici firmalar tarafından gölgelik file modelleri gibi balkon fileleri de balkon ölçülerine uygun olarak tasarlanmaktadır. Balkon fileleri ev içi uygulamalarda hem kuşları uzak tutmak hem de çocukları balkondan sarkmasını önlemek amacı ile oldukça faydalı bir üründür” şeklinde konuştu.

YAŞAM ALANLARINI DAHA GÜVENİLİR HALE GETİRİR

“Balkon filesi çocukların evlerde ve okullarda balkonlardan aşağı düşerek sakatlanmasını önlemek ya da balkondaki korkuluk aralarına sıkışmasını önlemek adına tercih edilen uygulamadır” diyen Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu uygulamalar sayesinde yaşam alanları çok daha güvenli hale getirilebilir. Tüm fileler yüksek güvenlik ve sağlam yapıdadır. Balkon filelerinde diğer kullanım amacı da evcil hayvanların yüksek katlardan düşmesine engel olmaktır. Çünkü evcil hayvanı olan kişiler genelde balkonu kapalı tutarlar. Ancak evcil hayvanlar bir nebze olsun balkonda hava alarak rahatlarlar. Kedi sahipleri için balkon kenarlarına kurulabilecek fileler, son derece pratik çözümlerdir. Bu fileler tüm balkonu kapattığı için hiçbir aralıktan evcil hayvanlarınızın dışarı çıkma ve düşme tehlikesi yoktur. Balkon filelerinin diğer bir kullanım amacı ise oturuma açık olan yaşam alanlarında balkon boşluklarını ve pencere boşluklarını kapatmak olacaktır. Çünkü bu alanlarda küçük çocuklarınız boşluğa düşebilir. Bu yüzden ihtiyacınıza göre yüksek koruma özelliğine sahip fileleri pencere boşluklarında da tercih edebilirsiniz. Ayrıca hırsızlık olaylarına karşı da dışarıdan koruma sağlar.”

HER ANNE VE BABANIN YAPTIRMASI GEREKİR

Çocuk sahibi olan her ailenin muhakkak balkon filesi yaptırması gerektiğinin de altını çizen File Ankara İşletme Sahibi Yusuf Coşkun, şu cümleler ile konuşmasını sonlandırdı: “Balkon filesi, ihmal edilmemesi gereken bir üründür. Çoğu aile, balkon filesinin varlığından bile haberdar değildir. Böyle bir koruma yönteminin olduğunu duyanlar, 'Haberimiz olsa çok daha önceden yaptırırdık' diyor. Çocuklarımızın güvenliği ve sağlığı her şeyden daha önemli. Ebeveynlerin bu konuda çok daha dikkatli ve uyanık olması gerekir. Bazen balkondan düşmeye bağlı olarak yaşanan çocuk ölümleri haberlerini duyuyoruz. Yüreğimiz dağlanıyor. Tedbir şart.”

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum