Erciyes tırmanışı 100 yıldır devam ediyor
Kayseri'de 1924'te Miralay (Albay) Cemil Cahit Toydemir'in 8 kişilik ekiple başlattığı Erciyes Dağı tırmanışı, her yıl yüzlerce dağcı tarafından sürdürülüyor.
Toydemir'in 8 kişilik ekiple Erciyes'e tırmanması, Türkiye'deki dağcılık etkinliklerinin başlangıcı olarak da kabul ediliyor.
Yıl boyunca hem bireysel hem de farklı gruplar halinde yaklaşık 3 bin dağcı, Erciyes'in 3 bin 917 rakımlı zirvesine profesyonel rehberler eşliğinde 12 kilometrelik yolu geçerek tırmanıyor.
Doğaseverler, 2 bin 800 rakımlı dağ evinde konakladıktan sonra akşam saatlerinde zorlu ve adrenalin dolu tırmanışlarına başlıyor.
Katılımcılar, yaklaşık 6 saatlik yürüyüşün ardından güneşin doğuşunu Erciyes'in zirvesinde izliyor.
Dağcılar, zirvede geçirdikleri 1 saatlik zaman diliminde fotoğraf çekip, zirve defterini imzaladıktan sonra 11 saat süren yürüyüşlerini Tekir Yaylası'na inerek tamamlıyor.
Aşık: "Türkiye bu konuda çok zengin"
Tırmanışa Nevşehir'den katılan doktor Onur Aşık, AA muhabirine, Erciyes'in zirvesine çıkma hayalini babasıyla gerçekleştirdiğini söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ yönetiminde Tekir bölgesinde toplanan grupla zorlu tırmanışı gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu dile getiren Aşık, zirveye çıktıktan sonra izlediği manzaranın yorgunluğuna değdiğini anlattı
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.