Konya'nın bu ilçesinde meralara 'çöktüler' iddiası! Köylüler perişan

Konya'nın bu ilçesinde meralara 'çöktüler' iddiası! Köylüler perişan

Konya'nın Kadınhanı ilçesi Yaylakaya Mahallesi'nde 'mera bilmecesi' devam ediyor. İddialara göre A.B. isimli bir vatandaş vasıf değiştirerek, köydeki mera alanlarını işgal ediyor.

Konya'nın Kadınhanı ilçesi Yaylakaya Mahallesi'nde 'mera bilmecesi' devam ediyor. İddialara göre A.B. isimli bir vatandaş vasıf değiştirerek, köydeki mera alanlarını işgal ediyor. Yaylaka Mahalle Muhtarı Muhammet Yıldırım, “Köylü bıktı. 30 yıldır aynı işkence devam ediyor” dedi.

photo-2024-09-17-10-02-38.jpg

Kadınhanı ilçesi Yaylakaya Mahallesi'nde, konuya resmi kurumların dahil olmasına rağmen, A. B. isimli bir vatandaşın kural tanımadan mera sürdüğü iddia edildi. İddianın sahibi ise Kadınhanı'nın en genç muhtarı olarak tanınan Yaylakaya Mahalle Muhtarı Muhammet Yıldırım. A.B. isimli şahsın, mera alanlarına konteyner kurduğunu ileri sürerek, “Bu şahıs, köylüye 'meraları satın aldım' diyor. Oysa öyle bir şey yok.

photo-2024-09-17-10-02-37.jpg

Mera alanlarının vasfını değiştirmeye çalışarak, buraları hazine arazisine çevirmeye çalışıyor” dedi. Muhtar Muhammet Yıldırım, 12-13 parsele kuralsız şekilde el konulduğunu ifade etti. Resmi kurumlarla görüştüklerini, ilçe kaymakamlığının ve tarım müdürlüğünün kararını verdiğini belirten Yaylakaya Mahalle Muhtarı Muhammet Yıldırım, ayrıca şunları kaydetti: “Mahkeme süreci ise devam ediyor. 2 tarihi kuyu bu adam aracılığıyla yok olmuş. Köylü korkuyor, bu vatandaşı şikayet edemiyor ama herkes bıkmış durumda. Biz, kendisiyle de konu ile ilgili görüşme gerçekleştirdik, söyleyeceklerimizi ifade ettik ancak dinlemedi. Bu konuya çözüm bekliyoruz. Resmi kararların olmasına rağmen A.B. isimli şahsın keyfiyetle meraları sürmesi, konteyner koyması doğru değil.”

Kaynak:Mustafa Ünüvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum