Çocuklar, babalarının oyuncağını kıskandı

Çocuklar, babalarının oyuncağını kıskandı

Dünyada spor olarak kabul edilen modelcilik Türkiyede ve Konyada da ilgi görmeye başladı

Dünyada spor olarak kabul edilen ‘modelcilik’ Türkiye’de ve Konya’da da ilgi görmeye başladı. Özellikle yoğun iş temposundan yorulanlar hafta sonu radyo kontrollü model uçak ve helikopterleri ile stres atıyor.

 

Konya’nın ilk ve tek modelcilik mağazası sahibi Mustafa Bilgiç, önceki gün sergi düzenledi. Bu aktivitede radyo kontrollü helikopterler, uçaklar, offroad-onroad otomobiller boy gösterdi. Radyo kontrollü helikopter ve otomobil gösterilerinin yapıldığı aktivitede, babalar eğlenirken çocuklar da izlemekle yetindi.

 

Konya’daki modelciliğe olan ilgiden memnun olan mağaza sahibi Mustafa Bilgiç aynı zamanda Hollanda’da petrol platformlarının elektronik kumanda sistemlerini kuruyor. Modelciliğinin yanı sıra planör pilotu olan Mustafa Bilgiç, “Konya halkının ilgisi çok güzel, bununla birlikte bu tür aktivitelere aç ve oldukça istekli. Modelcilik dünyanın en zevkli  hobilerinden biridir. Konya’da bulunan hava sporları kulüpleri ile birlikte organize ettiğimiz uçuş gösterilerimize herkes davetlidir. Bu aktivitelerden biri de 24 Temmuz saat 12.00’de Saraçoğlu Tesisleri’nde yapılacaktır. Tüm Konyalılar davetlidir. Modelcilik ile ilgili tüm sorulara ve teknik bilgilere cevap arayanlar bana [email protected] adresinden ulaşabilirler” dedi.

 

Bu aktiviteye katılan Konya Hava Sporları Kulüp Başkanı Doç. Dr. Kayhan Öztürk de modelciliğin Konya’da yaygın hale geldiğini, ancak yetersiz olduğunu belirterek, “Radyo kontrollü modelcilik, stres atmak için ideal bir yol olmakla birlikte kişisel gelişime de büyük katkı sağlamaktadır. Ancak saatte 100 kilometre hıza ulaşan bu araçların kullanımı dikkat gerektirmektedir. Uygun alanda  emniyet tedbiri alındıktan sonra uçuşlar yapılmalıdır. Konyalıları bu olağanüstü keyifli uğraşa davet ediyorum “ diye konuştu.

 

(MERHABA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.