Çocuk Gelişimi ‘cep’ten Takip Edilebilecek

Çocuk Gelişimi ‘cep’ten Takip Edilebilecek

Türkiye Vodafone Vakfı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile ‘İlk6Yıl‘ uygulamasını ortaya koydu. Ücretsiz sunulan uygulama ile çocukların 0-6 yaş gelişimi anne ve babalar tarafından cep telefonundan takip edilebilecek. Çocuk büyütmede...

Türkiye Vodafone Vakfı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile ‘İlk6Yıl‘ uygulamasını ortaya koydu. Ücretsiz sunulan uygulama ile çocukların 0-6 yaş gelişimi anne ve babalar tarafından cep telefonundan takip edilebilecek.

Çocuk büyütmede rehber görevi gören bin 200 maddelik ‘İlk6Yıl‘ Google Play ve Apple Store’da kullanımda olup; Android ve iOS işletim sistemleriyle uyumlu.

AÇEV’in içerikleri ile çocuğun yaşına göre, hemen uygulanabilecek pratik veri ve öneriler sunuyor. Çocuğun gelişimine göre ayrı başlıklar altında sunulan verilere fotoğraflar, eğitici videolar ve animasyon filmler ekleniyor. Bu detaylar iki günde bir kullanıcının telefonuna geliyor. Uygulama ile önemli tarihlerin kaydedilebiliyor; çocuğun boy ile kilosunun takip edilebiliyor. Ayrıca fotoğraf ve videolar saklanıp paylaşılabiliyor.

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, ‘İlk6Yıl’ ile ilgili şunları kaydetti:

“Ekonomik ve sosyal kalkınmanın itici gücü konumunda bulunan telekomünikasyon sektörü ve ‘bilgiye anında erişim’ imkânı ile mobil iletişim teknolojileri, toplumsal dinamikleri, yaşantıları ve iş yapma biçimlerini kökünden değiştirebilecek çok güçlü bir potansiyel barındırıyor. Bu konuda bir dünya devinin iştiraki olarak, bizim omuzlarımızdaki sorumluluk ise mobil iletişimin gücünü ülkemizde daha fazla birey için erişilebilir kılmak ve sosyal inovasyon alanında örnek olacak atılımlarda bulunmak. Yaptığımız sosyal yatırımlarla, toplumumuzun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Başka bir deyişle mobil teknolojilere dayalı yenilikçi çözümlerle sosyal dönüşüme olumlu katkıda bulunuyoruz. Bu kapsamda daha önce yine AÇEV işbirliğiyle geliştirdiğimiz ve ücretsiz sunduğumuz Anne-Çocuk SMS Servisi’ni bir adım öteye taşıyarak anne ve babalara yönelik ‘İlk6Yıl’ uygulamasını geliştirdik. Çocuğun doğumundan itibaren ilk 6 senelik dönemde her aya özel gelişimsel bilgiler veren bu uygulamayla, anne ve babalara destek olmayı hedefliyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.