Çocuk Felci Salgınının Baş Gösterdiği Suriye İçin Aşı Talebi

Çocuk Felci Salgınının Baş Gösterdiği Suriye İçin Aşı Talebi

Suriye’de yaklaşık 3 yıldır devam eden iç çatışma ve savaş sebebiyle gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısının baş gösterdiği bölgelerde çocuk felci salgınının tehlikeli boyutlara ulaştığı belirtiliyor.

Suriye’de yaklaşık 3 yıldır devam eden iç çatışma ve savaş sebebiyle gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısının baş gösterdiği bölgelerde çocuk felci salgınının tehlikeli boyutlara ulaştığı belirtiliyor. Ülkenin birçok bölgesinde görülmeye başlanan salgın hastalığın başta komşu ülkeler olmak üzere bölgeye yayılma tehlikesi ortaya çıktı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Süyehl Atasi İstanbul’da düzenlediği basın toplantısı ile çocuk felci hastalığına dikkat çekerek, başta BM olmak üzere uluslararası kamuoyunun harekete geçmesini istedi.

Suriye’de 2 yıl 8 aydır devam eden kriz sebebiyle halkın yaşadığı sıkıntılara değinen Atasi, çocuk felci gibi hastalıklarla mücadele imkanlarının kısıtlı olduğunu dile getirdi.

Çocuk felci hastalığı ile mücadele konusunda tıbbi bir heyetin oluşturulduğunu ifade eden Atasi, ilk çalışmalara Deyr Ez Zor şehrinde başlandığını, ardından uluslararası kuruluşlarla koordineli bir şekilde, İdlib, Hama, Halep’te çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. "Şu an top uluslararası kamuoyunun sahasında." diyen Atasi, "Eğer BM tüm Suriyeli çocuklara aşıları ulaştırmayı başarabilseydi bu heyete aşıların teslim edilmesini istemezdik." dedi.

Arap devrimlerini siyasi ve ahlaki olarak desteklemekte başarısız olan tüm dünyaya Suriyeli çocuklara en azından tıbbi yardımlarda bulunma çağrısında bulunduklarını ifade eden Atasi, "Tüm dünya annelerine sesleniyoruz. Kendi çocukları bu aşılara ulaştığı gibi Suriyeli çocukların ulaşması için desteklerini istiyoruz. Suriyeli çocukların durumundan sadece biz değil tüm uluslararası kuruluşlar sorumludur.” şeklinde konuştu.

Muhasara altındaki bölgelerdeki açlığa da dikkat çeken Atasi, "Şam’ın banliyöleri Muaddamiye, Dareyye, Ğuta ve eski Humus’ta kendilerine bir kutu süt ulaşamayan çocuklar ölümle karşı karşıya. Kimyasal silahların teslim edilmesi karşılığında aç bırakılan ve salgın hastalıklarla karşı karşıya olan halk görmezden geliniyor.” suçlamasını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.