Cnn International, Rusya’dan Ayrılıyor

Cnn International, Rusya’dan Ayrılıyor

Amerikan televizyon kanalı CNN International 31 Aralık 2014’e kadar Rusya’daki kablo yayınının sonlandıracağını açıkladı. Rusya’da yayıncı partneri Turner Broadcasting System, kablo yayını operatörlerine gönderdiği bilgide yayının...

Amerikan televizyon kanalı CNN International 31 Aralık 2014’e kadar Rusya’daki kablo yayınının sonlandıracağını açıkladı. Rusya’da yayıncı partneri Turner Broadcasting System, kablo yayını operatörlerine gönderdiği bilgide yayının sonlanacağı kaydedildi, ancak herhangi bir gerekçe söylenmedi.

Rus basınına konuşan bir kaynak, kararın gerekçesinde Roskomnadzor denetleme dairesinin operatörlere uygun lisansların olmaması durumunda yabancı yayın yapmayı yasaklayan katı kuralların etkili olduğunu açıkladı. CNN International’in bu yönde bir lisans izni olmadığı belirtiliyor.

Rusya’da reklam satışlarının düşük olması ve ekonomik gerekçelerle kapatma kararı almış olabilecekleri üzerinde de duruluyor.

Vedomosti gazetesi kapatma kararı ile ilgili operatör şirketler Vimpelcom ve Akado’nun teyit verdiğini yazdı. Akado Telecom sözcüsü Denis Riçka, Turner Broadcasting’den kendilerine bilginin geldiğini, 31 Aralık’ta yayının sona ereceğini ilettiklerini söyledi.

Roskomnadzor sözcüsü Vadim Ampelonski, Interfax’a yaptığı açıklamada, CNN’in yayınlarını sonlandırmaları için herhangi bir işlem yapmadıklarını ifade etti.

1980’de Ted Turner tarafından kurulan kanal, 7/24 yayın yapan ilk haber kanalı olarak biliniyor. Dünya genelinde yayına ilk başlayan CNN’in Rusya ofisi ise 1983’te açıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.