Cizre Artukoğlu İlkokulu Öğrencilerine Aşure Dağıttı

Cizre Artukoğlu İlkokulu Öğrencilerine Aşure Dağıttı

Cizre Artukoğlu İlkokulu İdaresi, Aşure ayı münasebetiyle düzenlediği aşure etkinliği kapsamında öğrencilerine aşure dağıttı. Aşure etkinliğine Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı da katıldı. Hicri takvime göre Muharrem ayında...

Cizre Artukoğlu İlkokulu İdaresi, Aşure ayı münasebetiyle düzenlediği aşure etkinliği kapsamında öğrencilerine aşure dağıttı. Aşure etkinliğine Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı da katıldı.

Hicri takvime göre Muharrem ayında yapılan aşure etkinlikleri birçok yerde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Artukoğlu İlkokulu da aşure etkinlikleri kapsamında öğrencilerine aşure dağıttı. Okulda düzenlenen aşure etkinliğine Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı da katıldı. Okulda dağıtılan aşureler öğrencilere teker teker dağıtıldı.

    Etkinlik kapsamında hazırlanan aşureleri okulda öğrenim gören öğrencilere Kaymakam M. Şamil Horasanlı ve Okul Müdürü Abdullah Çatı dağıttı. Daha sonra kurum müdürleri ve okulda görevli öğretmenler ile birlikte hazırlanan aşurelerin tadına bakan Kaymakam Horasanlı, Artukoğlu İlkokulu’nda düzenlenen aşure etkinleri kapsamında emeği geçen öğretmenlere ve okul idaresine teşekkür etti.

    Aşure etkinliği hakkında kısa bir açıklama da bulunan Artukoğlu İlkokulu Müdürü Abdullah Çatı, “Hicri takvime göre Muharrem ayında yapılan Aşure etkinlikleri birçok yerde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, biz de okulumuzda böyle bir aşure etkinliği düzenlemek istedik. Öğrencilerimize aşurenin unutulmadığı ve her sene bu ayda çeşitli etkinliklerle kutlandığını göstermenin sevincini yaşıyoruz. Yaptırdığımız aşureleri bütün öğrencilerimize ve davetli misafirlerimize dağıttık. Umarım aşurelerimizi beğendiler. Bizi kırmayıp aşure etkinliğimize iştirak eden Kaymakamımız Mehmet Şamil Horasanlı ve diğer misafirlere teşekkür ediyorum.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.