Çin'den, Güney Kore Ve Kuzey Kore Dialoguna Destek

Çin'den, Güney Kore Ve Kuzey Kore Dialoguna Destek

Çin, Güney Kore'nin Kuzey Kore ile üst düzey müzakereleri başlatma teklifini desteklediğini bildirdi.Çin Dışişleri Bakanlığı, Seul ve Pyeongyang'ın üst düzey görüşmelerine ilişkin Güney Kore tarafından yapılan teklifi desteklediklerini...

Çin, Güney Kore'nin Kuzey Kore ile üst düzey müzakereleri başlatma teklifini desteklediğini bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Seul ve Pyeongyang'ın üst düzey görüşmelerine ilişkin Güney Kore tarafından yapılan teklifi desteklediklerini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi duyuruda, "Kore Yarımadası'nın komşusu olarak, Çin, Kuzey ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin, diyalog vasıtasıyla pekiştirilmesini devamlı destekliyor." denildi.

Güney Kore'nin pazartesi günü, Kuzey Kore'ye savaş sırasında ayrı düşmüş ailelerin buluşmasının yanı sıra iki ülke arasındaki diğer meseleleri görüşmek teklifinde bulunduğu, lakin Kuzey Kore tarafından her hangi bir cevap gelmediği bildirildi. Fakat, Güney Kore'nin teklifinden iki gün sonra, Çin tarafının iki Kore arasındaki diyalog girişimlerini destekleyici duyuru yapılması ardından, Kuzey Kore'den Güney Kore'ye kısa cevap gönderildiği kaydedildi.

Kuzey Kore, Güney Kore'yi iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirmek niyetinde samimi olmaya çağırırken, Güney Kore'nin bu yakınlarda ABD ile yapacağı askeri tatbikatı da iptal etmeye, aksi takdirde Kore Yarımadası'nın "savaşın eşiğine" geleceği uyarısında bulunduğu belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.