Çin’deki Azerbaycanlıların Kurban Bayramı Sevinci (Özel)

Çin’deki Azerbaycanlıların Kurban Bayramı Sevinci (Özel)

Çin’de yaşayan Azerbaycanlılar, Kurban Bayramı’nı kutlamak için Pekin’de bir araya geldi.

Çin’de yaşayan Azerbaycanlılar, Kurban Bayramı’nı kutlamak için Pekin’de bir araya geldi.
Azerbaycan’ın Pekin Büyükelçiliği tarafından organize edilen ve Çöl Gülü (Desert Rose) Restoranı’nda düzenlenen bayramlaşma yemeğine Pekin’de yaşayan Azerbaycanlı öğrenci ve işadamı katıldı. Azerbaycanlılarla burada bir araya gelen Azerbaycan’ın Pekin Büyükelçisi Latif Kandilov, vatandaşların bayramını kutladı. Etkinlikte bir araya gelen Azerbaycanlılar, bayramlaşmanın ardından Azerbaycan mutfağına özgü yemeklerden yedi.

Restorandaki yöneticilerden Ceyhun Şükürov, bugünün en muhteşem bayramlardan biri olduğu anımsatarak, Müslüman ve Türk milletinin bayramını tebrik ettiğini söyledi. Kesilen kurbanları ve şimdi hacdakilerin duaları ve kurbanlarını Allah’tan kabul etmesini arzuladığını dile getiren Şükürov, gurbetteki tüm Müslüman halkın, kurban bayramlarını evlerinde, memleketlerinde kutlamalarını umut ettiğini belirtti. Şükürov ayrıca kendilerinden sonraki neslin de kendi vatanını, milletini ve Müslümanlığı sevmelerini arzuladığını da söyledi.

Restoranın diğer bir yöneticisi Aziz Yusifov ise öncelikle tüm dünya Müslümanlarının bayramını tebrik ettiğini belirtti.

Bayramın vatanda olduğu gibi başka bir memlekette aynı olmadığını dile getiren Yusifov, bayramı Çin’de bir araya gelerek kutladıklarını anlattı.

Bu bayramın dünya Müslümanlarının bayramı olduğunu kaydeden Yusifov, Azerbaycan halkının, yakınlarının, akrabalarının, Ordubad ve Gence’deki akrabalarının da bayramını kutladığını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.